„Greitai Šiauliuose nebus galima nusipirkti nei kruopų, nei košių vaikui. Dalis gyventojų tarsi apsėsti šluoja lentynas“, – tokią žinutę DELFI portalui parašė šiaulietis skaitytojas, pasidalinęs jo užfiksuotais vaizdais iš kelių Šiaulių prekyviečių.

Ar iš tiesų Šiauliuose kyla panika ir žmonės ruošiasi itin ilgam laukui užsidaryti namuose bei skuba kaupti maisto atsargas ?

Apsilankius Šiauliuose ir bendraujant su gyventojais galima susidaryti įspūdį, jog žinia apie koronavirusą sukėlė nerimo, tačiau panikos mieste toli gražu nėra. Panašu, jog miestas gyvena jam įprastu ritmu...

Kalbinti žmonės tikina į žinią apie Šiaulių ligoninė gydomą pacientę priimantys normaliai, kaip savaime suprantamą neišvengiamybę. Paklausti, ką galvojantys apie izoliaciją savo namuose, kalbinti šiauliečiai sakė taip galbūt darysiantys, tačiau abejojo ar pavyks išvengti kontakto su išoriniu pasauliu.

Apsilankius keliuose Šiaulių prekybos centruose, skaitytojo atsiųsta žinutė apie pustuštes lentynas bei nuotraukos pasitvirtino su kaupu.

„Žmonės masiškai perka kruopas ir makaronus, dabar pats pikas“, – sakė prekybos tinklo „Promo“ darbuotoja, kartu su kolege iš didžiulių palečių krovusi kruopas į pustuštes lentynas.

Ši, didmeninėje prekyboje besispecializuojančio prekybos tinklo parduotuvė atvira visiems lankytojams. Jeigu Kaune į jas patekti galima tik su specialia kortele, čia durys atviros visiems.

Apsilankius „Rimi“ ir „Maximos“ parduotuvėse pasitinka analogiškas vaizdas. Kai kurių prekių lentynose visai nebelikę, kai kurios lentynos – ženkliai ištuštėjusios.

Panašu, jog makaronus, miltus bei kruopas šluoja mažesnes pajamas gaunantys šiauliečiai. Daugiausia išpirka mažiau kainuojančių produktų, kai kur ištuštintos žemutinės parduotuvių lentynos.