Į mitingą trečiadienio popietę susirinko keli šimtai moksleivių iš įvairių Šiaulių mokyklų ir gimnazijų. A. Šedžius reiškė nepasitenkinimą dėl S. Daukanto gimnazistų dalyvavimo mitinge. Pastarieji mitinge dalyvavo, nors jų mokytojai nestreikuoja. Šiaulių S. Daukanto gimnazijos pedagogai priklauso Audriaus Jurgelevičiaus vadovaujamai Lietuvos švietimo profesinei sąjungai. Ši sąjunga pritarė etatinio modelio įvedimui.

Šiaulietis: direktorius meluoja ir slepiasi už moksleivių nugarų

„Man paskambino ryte prieš devynias ir pasakė, kad juos (abiturientus – DELFI) išvarė iš mokyklos, pasakė, kad pamokų nebus, liepė eiti šilčiau apsirengti ir ateiti mitinguoti nuo 12 iki 14 val. Paklausiau, kad taip pasakė, tai sakė, kad direktorius, Simono Daukanto direktorius Vytautas Kantauskas“, – pasakojo A. Šedžius.

Vyras teigia, kad ragino abiturientus neiti į mitingą, jei šie jo nepalaiko, tačiau išgirdo atsakymą, kad jei neis – abiturientams bus pažymėtas nedalyvavimas pamokose be pateisinančios priežasties.

A. Šedžius teigia, kad kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybę. Anot jo, vicemeras Justinas Sartauskas, atsakingas už švietimą, susisiekė su S. Daukanto gimnazijos direktoriumi ir išgirdo atsakymą esą mokiniai į mitingą išėjo savo noru. „Jis (J. Sartauskas – DELFI) paskambino direktoriui, o šis pasakojo, kad viskas gerai, pamokos vyksta, o tie, kas eis į mitingą, o ne į pamokas, atseit bus pažymėti kaip nebuvę pamokose“, – kitą istorijos versiją papasakojo A. Šedžius.

Moksleivių mitingas už mokytojus prie Šiaulių miesto savivaldybės

Vyras teigia, kad „direktorius meluoja ir slepiasi už moksleivių nugarų“. „Tai jei mokytojams taip blogai, jei jie streikuoja, tai tegul eina patys ir mitinguoja. Prie ko čia abiturientai, prie ko čia vaikai? – svarstė A. Šedžius. – O vaikai patys nesupranta, kodėl juos išvarė.“

A. Šedžiaus teigimu, mitingo metu prie Šiaulių miesto savivaldybės buvo susirinkę apie 2-3 šimtai moksleivių, kurie mitinguoja dėl mokytojų.

„Esu šokiruotas tokiais pedagogų veiksmais – įtraukti vaikus į savo problemų sprendimą“, – tvirtino A. Šedžius.

Šiaulių miesto savivaldybės atstovė DELFI patvirtino, kad toks moksleivių mitingas trečiadienį tikrai vyko, tačiau negalėjo pasakyti nei ar kas nors iš valdininkų buvo nuėję pasikalbėti su jaunimu, nei kiek jų į mitingą susirinko. „Buvo pilna aikštė“, – įvardijo savivaldybės darbuotoja.

Mitingas prasidėjo dvyliktą valandą, o baigėsi, kaip ir buvo planuota, antrą popiet.

Direktorius: kaip galėčiau priversti?

Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos direktorius Vytautas Kantauskas DELFI teigė, kad mokiniai į mitingą išėjo savo noru. Jis teigia su jais šiandien nė nebendravęs.

„Tai mitas, – į teiginį, kad su DELFI susisiekė šiaulietis A. Šedžius ir dėstė nesavanorišką mokinių atėjimo į mitingą priežastį, atsakė direktorius. – Galite visus mokytojus apklausti.“

Moksleivių mitingas už mokytojus prie Šiaulių miesto savivaldybės

Direktorius teigia, kad abiturientai į mitingą iškeliavo savo noru, todėl visiems, kurie nedalyvaus pamokose, bus įrašytos „n“ raidės. „Bet jei tėvai pateisint praleidimus, viskas bus gerai“, – teigė direktorius V. Kantauskas.

Anot jo, jam nė nekiltų minčių versti vaikus eiti į mitingą. „Neįsivaizduoju, kad taip galėtų būti“, – teigė direktorius.

Nors direktorius patvirtino, kad mitinge S. Daukanto gimnazijos moksleivių tikrai yra, nors gimnazijos kolektyvas ir nestreikuoja. Mokyklos pedagogai priklauso etatiniam modeliui pritarusios Lietuvos švietimo profesinei sąjungai, kuriai vadovauja Audrius Jurgelevičius.

Mitingas prie Šiaulių miesto savivaldybės: