Kad vasarą matydavo besibūriuojančius, išgėrinėjančius žmones, „LNK Žinioms“ papasakojo vienas jaunuolis.

„Vasarą gausiai matydavom. Jie turėdavo tokias vietas, kur gerdavo, kur būdavo, iš to matydavosi, kad jie vaikšto grupuotėmis vasarą“, – kalbėjo jis.

Nerimą dėl to reiškia ir vietinių paauglių tėvai. Pasak jų, situacija nukelia 10 metų atgal, kai gyvavo „vilkų“ ir „centrinių“ gaujos.

„Savo laisvalaikį taip leidžia pogrindžiuose, savuose loftuose. Nežinau, ar galiu taip išsireikšti, bet, mano manymu, jie gali ir psichotropines medžiagas vartoti“, – komentavo Daugėlių seniūnaitijos seniūnaitė Rasa Salygienė.

Teigiama, kad nauja gauja Kuršėnuose neva bando įvesti tvarką. Ne kartą sklido kalbos, kad jaunuoliai tarpusavyje žada kovoti.

„Girdėjau iš savo draugų vaikų, kad taip, čia buvo planuotos ir muštynės, kad gaujos neva mušis“, – dėstė Ringuvėnų seniūnaitijos seniūnaitė Inga Ramanauskienė.

„Ta grupuotė galimai gali užsiimti vieni kitų menkaverčiu reketu“, – svarstė R. Salygienė.

Policija komentuoti atsisako

Paauglius auginantys tėvai baiminasi, kad grupuotės palaipsniui gali sustiprėti, narių skaičius auga.

„Spalio pabaigoje aš pirmą kartą apie jas sužinojau, išgirdau teisingiau. Jeigu tiksliai prisimenu, buvo apie 30 narių, lapkričio pabaigoje, kai buvo mokykloje tėvų susirinkimas, irgi šnekėjo policijos pareigūnai, tai jau buvo 40“, – kalbėjo Gedimino ir Centro seniūnaitijų seniūnaitis Darius Simonavičius.

Grupuotės nariai laiką leidžia senuose, apleistuose pastatuose. Joje daug vaikų, vadinamasis grupės lyderis – vyresnis.

„Žinome, kad dauguma yra nepilnamečiai, turbūt paaugliai, jei aš gerai prisimenu, berods jauniausias buvo 12 metų, pagrinde yra 15–16 metų“, – pasakojo D. Simonavičius.

„Man atrodo, iki 27 metų, gal vyresnis yra tas pats pagrindinis ir daug eina jaunimo, pavyzdžiui, iki 20 metų“, – teigė „LNK Žinių“ kalbintas jaunuolis.

Nors dabar žiemą mieste ramu, tėvai galvoja apie savo vaikų ateitį, viliasi, kad grupuotė išsiskirstys.

„Kaip mamai man yra neramu, nes turiu nepilnamečius, mažamečius vaikus ir tikrai yra neramu kitą kartą vakare pagalvojus, ar išleisti, ar neišleisti, kaip bus toliau“, – komentavo I. Ramanauskienė.

D. Simonavičius teigė, kad bent jau kol kas besibūriuojantis jaunimas užsiima rūkymu, bet esą nežinia, kas gali būti toliau.

Grupuotės žinomos vietiniams pareigūnams, tačiau policija komentuoti atsisako. Situaciją kontroliuoti pavesti ir Šiaulių rajono savivaldybės Tarpinstitucinei grupei.

Vietiniai ragina tėvus daugiau domėtis savo vaikų laisvalaikiu ir draugų kompanija.

Visą „LNK reportažą“ žiūrėkite čia: