„Šiandien yra nustatytas naujas sergantis pacientas. Jis yra grįžęs iš Anglijos. Grįžo kovo 13 dieną. Vakar pasijuto blogai, pradėjo karščiuoti, perštėjo gerklę, kosėjo. Kreipėsi į greitąją pagalbą, buvo atvežtas infekcinių ligų skyriui, paimtas tepinėlis ir jis grįžo į saviizoliaciją“, – sakė R. Mažeika.

Ligoninės direktorius teigė, kad šiam ligoniui yra leidžiama gydytis namuose.

„Šiandien patvirtinus teigiamą mėginį, pacientas buvo aplankytas namuose, ir jis toliau tęs saviizoliaciją, gydysis namuose. Tai pirmas atvejis turbūt toks, nes būklė jo lengva, sveikatos apsaugos ministras vakar patvirtinot tvarką, kad lengvos būklės pacientai galės gydytis namuose“, – sakė Šiaulių ligoninės direktorius.

„Bendrausime mes nuotoliniu būdu, jis gavo visas instrukcijas, kaip reikia elgtis, turi sąlygas būti saviizoliacijoje savo gyvenamojoje vietoje. Bus nustatyta tvarka ir bendraujama dėl jo sveikatos būklės ir sprendžiama dėl tolimesnių tyrimų“, – sakė G. Mažeika.

Vyrui yra 22 metai, nustatyti ir 4 su juo kontaktavę asmenys.

Ligoninės vadovas sakė, kad žmonių ligoninėje yra ženkliai padaugėję. Dar šiandien pati Šiaulių ligoninė galės patys tirti tepinėlius dėl galimo koronaviruso.