Kaip pranešė Seimo kanceliarija, priimtas Seimo kanclerio įsakymas, pagal kurį birželio 21 d., antradienį, vienos dienos leidimai įeiti į Seimo rūmus nebus išduodami ir lankytojai, įskaitant asmenis pagal pateiktus lankytojų sąrašus, nebus įleidžiami. Ši nuostata netaikoma akredituotiems viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų atstovams ir jų patekimui į Seimo rūmus bei Seimo valdybos nustatyta tvarka organizuojamų renginių dalyviams.

Taip pat Seimo kanceliarija rekomenduoja birželio 21–28 dienomis asmenims, turintiems ilgalaikius leidimus, į Seimo rūmus nevykti.

Susitikimus su šiais asmenimis siūloma organizuoti kitą dieną arba pasinaudoti nuotolinių susitikimų organizavimo priemonėmis.

Kaip ELTA jau skelbė, Vilniaus miesto savivaldybė Lietuvos šeimų sąjūdžiui išdavė leidimą iki 3000 žmonių organizuoti mitingą prie Seimo prieš valdančiųjų sprendimus Lietuvoje.

Organizuojami susirinkimai suderinti 2022 m. birželio 20, 21, 22, 23, 27 ir 28 d. 9–19 val.

Kaip teigia iniciatoriai, planuojamo protesto šūkis – „Stop valdančiųjų buldozeriui!“. Iniciatoriai tvirtina, kad protestuos prieš valdančiųjų siūlomus ir esą visuomenę priešinančius įstatymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)