Socialdemokrato vertinimu, dalies socialdemokratų išėjimo iš partijos apskritai negalima laikyti skilimu.

„Jei 200 žmonių išėjo iš 18 tūkst. narių partijos, ar čia yra skilimas? Kaip išėjo, taip turi ir pareit, jeigu nori. Apie kažkokį jungimąsi tai kalbos negali būti, nes yra viena socialdemokratų partija“, – sakė J. Sabatauskas.

Pasak jo, ar priimtų sugrįžtančius narius, spręstų kiekvienas skyrius atskirai.

„Pas mus yra apribojimai, jei išėjo savo noru – dveji metai. Jie sukaks šį rudenį, o jei pašalintas – treji metai. Čia kiekvieno individualus noras“, – sakė J. Sabatauskas.

Šiaulienė: patys savo rankomis sudraskėme partiją

Diskusijoje dalyvavusi Lietuvos socialdemokratų darbo partijos narė Irena Šiaulienė mano, kad tai, kas atsitiko su socialdemokratais – labai blogai

„Mes padarėme labai blogai, mes patys savomis rankomis sudraskėme (partiją) visų kitų politinių partijų džiaugsmui“, – kalbėjo I. Šiaulienė.

Jos vertinimu, po rinkimų gali būti galimybė ir vėl formuoti centro kairiąją koaliciją, bet tam reikės peržengti ambicijas.

„ Ne tik susijungimo, bet ir koalicijos formavimo prasme. Aš peržengčiau per ambicijas, nes nesu tokia kategoriška kaip Julius, kada jis sako, kad vieni išdavėme, kiti – ne. Manau, kad priežastis buvo kitur. Mes laikėmės (nuostatos), kad laimėjo kairiojo centro rinkėjai, (…) ir kam mes turime užleisti (vietą) amžiniems oponentams konservatoriams?“, – retoriškai klausė I. Šiaulienė.

Ji pati neatmetė galimybės, kad ateityje socialdemokratai gali vėl susijungti į vieną partiją.

„Politikoje viskas yra įmanoma, niekada negali pasakyti ne. Bet kokios yra sąlygos, dabar pasakyti valio negaliu“, – sakė I. Šiaulienė.