Renginį organizuoja Lietuvos trans žmonių teisių ir savitarpio paramos asociacija „Trans Autonomija“ ir pilietinės visuomenės iniciatyvos „Demonstruokimės“.

„LGBTQ+ žmonės turi išgyventi ne tik globalias ir lokalias krizes, augančias maisto, nuomos, pragyvenimo kainas, bet ir diskriminaciją, teisinį neužtikrintumą, mūsų tapatybių kvestionavimą. Metai iš metų situacija Lietuvoje beveik nesikeičia, o mūsų balsai kalbant apie mūsų pačių gyvenimus – negirdimi“, – sako „Vilnius Pride 2023“ organizatoriai.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovo Gabrieliaus Grubinsko teigimu, savivaldybė leidimą renginiui yra išdavusi nuo 12 iki 16 valandos, iki 5 tūkst. dalyvių.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės, renginio metu mieste bus taikomi eismo ribojimai.

Eitynių dalyvių saugumu rūpinsis Vilniaus miesto policijos pareigūnai.

„Kiekvienam miesto renginiui yra skiriamos policijos pajėgos atsižvelgiant į renginio pobūdį, dalyvių skaičių. Kiek pareigūnų budės šitame renginyje neatskleidžiame, bet jų tikrai užteks, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka, žiūrovų ir dalyvių saugumas“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)