„Apie vidurnaktį važiavau Molėtų plentu ir netikėtai mano dėmesį atkreipė ryškiai nušvitęs dangus. Iškart po to, išgirdau garsų driokstelėjimą. Pirma mintis kilo, kad tai fejerverkai, tačiau šviesa buvo pernelyg ryški. Todėl vienintelė racionali prielaida, kad tai žaibas, kad ir kaip keistai skambėtų“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Ryte socialiniame tinkle jis pastebėjo ne vieną pranešimą, kuriame žmonės dalinasi panašiais įspūdžiais.

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikos Alvos Nagelytės, praėjusią parą buvo dideli temperatūrų svyravimai, todėl toks reiškinys buvo visai įmanomas. Vakare, kaip tik maždaug iki vidurnakčio buvo šilto oro intarpas – temperatūra pakilo 2-3 laipsniais. Vėliau pradėjo slinkti šalto oro frontas. Fronto sandūroje susidarė oro srovės, keliančios jį į viršų, todėl ir atsirado palankios sąlygos plykstelėti žaibui.

„Esant permainingiems žiemos orams, sulaukti žaibo ir perkūnijos nėra išskirtinis reiškinys. Beje, mes gavome visai ne daug šilumos, lyginant su kita Europos dalimi, kur termometro stulpeliai šoktelėjo ir iki 10 laipsnių“, - teigė pašnekovė.