Beje, jos žydi vos kelias savaites, todėl šį grožį dauguma parko lankytojai skuba užfiksuoti nuotraukose. Dažniausiai sakuros pražysta balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Šiais metais jos savo grožį paskleidė ypač anksti.

Sakurų alėja sostinėje, Upės gatvėje, atsirado minint 100-ąsias Japonijos diplomato Čiunės Sugiharos metines. 2001 metų spalio 2 dieną jo garbei Vilniuje buvo pasodinta 200 japoniškų sakurų alėja, kuri pavadinta Čiunės Sugiharos vardu.

Nors sakuros yra japoniškos vyšnios, Lietuvoje ant šių medžių uogos neauga. Sakurų paskirtis yra dekoratyvinė, jų žiedai būna įvairių rožinių atspalvių arba balti.

Orai primins vasarą

Vilniečiai kitą savaitę galės ne tik sakurų žiedais, bet ir vasarą primenančiais orais. Pirmadienį ir toliau orus lems anticiklonas, tačiau virš šiaurės vakarinių rajonų jau pakibs storesnis debesų šydas. Yra tikimybė, kad šiuose rajonuose kai kur trumpai, bet nedaug palis.

Naktį vietomis nusileis rūkas. Sukinėsis nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Naktį laikysis 7-12, tik šalies vakaruose vietomis 4-6 laipsnių šiluma. Dieną vėl stebins maloni šiluma. Oras daug kur įšils iki 17-22, Pietų Lietuvoje vietomis net iki 23-25 laipsnių. Tik šiaurės vakariniuose rajonuose, ten kur bus debesuota ir drėgniau, aukščiausia temperatūra pasieks 14-16 laipsnių.

Antradienį taip pat numatomi labai šilti, vasarą primenantys orai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)