Pakartotinio balsavimo metu Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjai nuspręs, ar meru bus išrinkta Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar Algirdas Raslanas, kurį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija.

Šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.
Spalio 22 d. 00.00 įsigaliojo rinkimų agitacijos draudimas, kuris tęsis iki 20 val. – balsavimo pabaigos.

Kaip numato Rinkimų kodeksas, per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių. Jeigu abu kandidatai yra gavę vienodą balsų skaičių, išrinktu laikomas kandidatas, kuris pirmą kartą balsuojant buvo gavęs daugiau balsų.

Spalio 8 d. Kupiškio rajone vykusiame pirmajame pirmalaikių mero rinkimų ture iš viso balsavo 47,04 proc. rinkėjų, tačiau mero išsirinkti nepavyko.

Galutinius rinkimų rezultatus, išnagrinėjusi visus skundus, nustato Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai surengti po to, kai buvęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas neteko mandato.

Apeliacinis teismas gegužę pripažino jį kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje.

Iki 14 val. balsavo 35,33 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 14 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 35,33 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 14 val. prie balsadėžių atėjo 19,61 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 2229 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Iki 12 val. balsavo 28,94 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 12 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 28,94 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 12 val. prie balsadėžių atėjo 13,22 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 1054 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Iki 11 val. balsavo 24,94 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 11 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 24,94 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 11 val. prie balsadėžių atėjo 9,22 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 1054 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Iki 10 val. balsavo 20,18 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 10 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 20,18 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 10 val. prie balsadėžių atėjo 4,46 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 1054 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Iki 9 val. balsavo 17,73 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 9 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 17,73 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 9 val. prie balsadėžių atėjo 2 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 1054 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Iki 8 val. balsavo 16,38 proc. rinkėjų

Sekmadienį Kupiškio rajone vykstančiuose pirmalaikiuose mero rinkimuose iki 8 val., Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso balsavo 16,38 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną iki 8 val. prie balsadėžių atėjo 0,66 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 1054 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją