„Gesinimo darbai dar vyksta iki šiol. Vakar 21 val.19 min. buvo paskelbta lokalizacija, tačiau vis dar vykdomi perpylimo, konstrukcijų ardymo darbai. Šiuo metu dirba 38 priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, 9 automobilinės cisternos ir 5 kitų funkcijų automobiliai“, – LRT radijui komentavo H. Baldauskas.

Jo teigimu, eismas Gariūnų gatve sekmadienio rytą vis dar lieka uždarytas.

„Prie Gariūnų turgavietės eismas yra uždarytas, kadangi ugniagesiai yra nusitiesę savo magistralines linijas vandens tiekimui. Ties šiuo ruožu eismas yra draudžiamas, turėtų žmonės vykti savanorių prospektu“, – tikino jis.

ELTA primena, kad pranešimas apie gaisrą Gariūnų g. esančioje bendrovės „Ekoservice“ teritorijoje šeštadienį gautas apie 10 val. 22 min. Apie 12 val. eismas Gariūnų gatve uždarytas abejomis kryptimis.

„Ecoservice“ gamybos padalinio vadovas Mindaugas Šeštokas žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre užsidegė nepavojingos atliekos.

„Darbuotojai iš karto apie tai pranešė atsakingoms tarnyboms. Šiuo metu svarbiausia, kad nėra nukentėjusiųjų. Vietoje dirba gausios gelbėtojų pajėgos – ugnį gesina 10 cisternų. Esame dėkingi už greitą priešgaisrinės apsaugos pareigūnų reakciją ir darbą“, – sakė jis.

Šeštadienio vakarą Vilniaus Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius pranešė, kad gaisrą pavyko suvaldyti, žmonės didelė grėsmė dėl oro užterštumo negresia.

„Pavyko šiai minutei gaisrą suvaldyti. Pasitelkiant techniką, aikštelėje jau vyksta perkrovos ir gesinimo darbai. Viename gale dar likę maždaug 8 metrų aukščio šiukšlių krūva, kuri gesinama (...)“, – spaudos konferencijoje šeštadienio vakarą komentavo PGV viršininkas V. Kerševičius.

DELFI žiniomis, vakar vėlai vakare paskelbta lokalizacija, sustabdytas ugnies plitimas, bet dar ir dabar kai kur yra atviros ugnies židiniai.