Valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos narys Eduardas Šablinskas nustebino premjerą Algirdą Brazauską prašymu įpareigoti Krašto apsaugos ministeriją (KAM) pasirūpinti pirtimis Vilniuje.

"Vilniuje yra pirtys, kurios priklauso ministerijai ir jas norima uždaryti todėl, kad jos nerentabilios. Ar negalėtų KAM toliau vykdyti tą veiklą ir padėti apsiprausti vilniečiams", - premjero klausė parlamentaras.

"Aš negirdėjau, kad KAM turi žmones prausti. Ji kareivius turi prausti, tai aš suprantu, bet kad visus žmones turi prausti. Tai jokiais įstatymais nenumatyta", - stebėjosi A.Brazauskas.

"Patarsiu ministrui. Jis dabar išbėgo į eilinius manevrus, kad jis užsiimtų taip pat ir pirtim, ir atsakytų už tautos švarą", - juokaudamas E.Šablinskui žadėjo premjeras. Rimtų klausimų į Seimą atvykusiems Vyriausybės nariams pritrūko ir opozicijos atstovai.

Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narys Antanas Stasiškis piktinosi, jog viename Lietuvos rajonų yra "paskelbtas karas bebrams" ir teiravosi aplinkos ministro Arūno Kundroto, kodėl tai leidžiama.

"Prieš savaitę, gal prieš porą vienoje televizijos laidoje buvo labai entuziastingai parodytas kupiškėnų karas su bebrais. Ten su kariškais šūkiais, karvedžiais, ten, atrodo, šunelis taksas buvo karvedžiu, tempė už uodegų tuos bebrus iš visokių landynių, naikino, juos mušė, sakė, ten premijas gauna už kiekvieną užmuštą bebrą", - kalbėjo konservatorius.

Jis klausė ministro, "ar tai normali tvarka, ar tai bus ir kitur propaguojama ne tik prieš bebrus, gal prieš kitus gyvūnus galima karą skelbti".

Atsakydamas ministras teigė, kad Lietuvoje "bebrų yra per daug ir kai kuriuose rajonuose jų padaroma žala yra didžiulė". A.Kundrotas pažymėjo, jog tokios akcijos nėra pageidautinos, bet neišvengiamos. Ministro teigimu, iš viso Lietuvoje yra apie 30 tūkst. bebrų.

Tuo tarpu socialdemokratas Bronius Bradauskas ministrų nevargino klausimais, o naudodamasis proga Vyriausybės narius pasveikino su artėjančiomis Kalėdomis ir Naujaisiais metais. Sveikinimą palydėjo parlamentų plojimai.

Seimas paskutinį šios sesijos posėdį ketina surengti gruodžio 10 dieną, tačiau jame Vyriausybės valanda nėra numatyta. Paprastai kiekvieną ketvirtadienį, kai vyksta eiliniai posėdžiai, viena valanda skiriama ministrų atsakymams į parlamentarų klausimus.