Šią Lietuvos mokslo tarybos pasiūlytą kandidatūrą parlamentarams ketina pristatyti Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša.

L. Tauginienė yra socialinių mokslų daktarė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto mokslo darbuotoja, Mykolo Romerio universiteto Akademinės etikos centro vadovė. Kandidatė anksčiau yra ėjusi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos patarėjos pareigas.

L. Tauginienė turi bendradarbiavimo patirties su tarptautiniu mastu pripažintomis leidyklomis, yra įsitraukusi į mokslo žurnalo „Journal of Academic Ethics“ redaktorių kolegijos veiklą, išrinkta Europos akademinio sąžiningumo tinklo tarybos nare. Aktyviai skelbia su etika susijusius mokslinių tyrimų rezultatus ir dalyvauja tarptautinių konferencijų akademinės etikos temomis rengime.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir inicijuojantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos ir procedūrų, įtvirtintų Mokslo ir studijų institucijų akademinės etikos kodeksuose, pažeidimų. Jį 5 metų kadencijai skiria Seimas. Tas pats asmuo kontrolieriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Dirbdamas kontrolieriumi jis negali eiti jokių kitų pareigų.