Pasitikrinti pasitikėjimą frakcijoje norą išreiškė pats S. Skvernelis.

Pasitikėjimą S. Skverneliu išreiškė visi 46 balsavę frakcijos nariai.

„Visi pasisakė, (...) kad mes turime prisiimti atsakomybę, kadangi matome, kad jos niekas daugiau nenori jos prisiimti. Tokia žinia bus pertransliuota partijos tarybai, partijos taryba priims sprendimą“, - sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Iki prezidento rinkimų antro turo „valstiečiai“ yra pasirengę stiprinti valdančiąją koaliciją. R. Karbauskis neatmeta, kad po rinkimų bus pasirašoma koalicinė sutartis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir Tvarka ir teisingumu.

Dėl pasitikėjimo S. Skverneliu, kaip premjeru, ir R. Karbauskiu, kaip partijos pirmininku, penktadienį sprendimą priims ir partijos taryba. R. Karbauskis teigė, kad toliau diskusijos tęsis su išrinktu šalies vadovu.

Partijos pirmininkas teigė, kad per frakcijos posėdį buvo diskusijų apie prezidento rinkimus. Tačiau, pasak jo, nebuvo priimta sprendimo, ar partija rems, kurį nors kandidatą.

R. Karbauskis taip pat patikino, kad nėra jokių ženklų apie frakcijos skilimą arba atskirų frakcijos narių pasitraukimą.

Skvernelis vertina išreikštą pasitikėjimą

S. Skvernelis teigė, kad balsavimo rezultatas reiškia, kad frakcija pasitiki juo, kaip Ministru Pirmininku, nors rinkimų rezultatą vertina kaip pralaimėjimą.

„Man tai yra labai svarbu. (…) Aš vertinu tai, kad surinkau beveik 300 tūkst. žmonių balsų, vertinu tai, kad mes kartu surinkome daugiau nei Seimo rinkimuose. Bet vertinu tai ir kaip akivaizdų faktą, kaip pralaimėjimą, ir tą poziciją neigti arba kvestionuoti būtų labai keista. Tai yra pralaimėjimas, (…) aš taip vertinu asmeniškai“, – sakė premjeras.

Jis džiaugėsi išgirstais teigiamais vertinimais.

„Man džiugu, kad palaiko skyriai. Džiugu, kad gegužės 13 d. rytą Vyriausybė staiga tapo nebe tokia bloga – nuo politologų iki žurnalistinių vertinimų, ir premjeras nėra toks jau labai blogas. Man tai yra tikrai svarbu. Aš tą tikrai girdžiu. Bet rinkimai tai yra kiekvieno politiko įvertinimas, ir aš tą įvertinimą priimu tokį, koks jis yra“, – sakė S. Skvernelis.

R. Karbauskis buvo įvardijęs dvi sąlygas, kurioms išsipildžius „valstiečiai“ trauktųsi iš valdančiosios daugumos:

Pirma – jeigu S. Skvernelis nepatektų į antrą prezidento rinkimų turą. Jis rinkimuose liko trečias.

Antra – jeigu partija Europos Parlamento rinkimuose nebūtų pirma pagal gautų balsų skaičių.

Penktadienį „valstiečiai“ organizuoja Tarybos posėdį. Oficialiai pagrindinė jo tema – EP rinkimai.