Skelbiama, kad Siguldoje vyksiančiame Baltijos šalių parlamentų užsienio reikalų komitetų atstovų susitikime numatoma aptarti Europos Sąjungos Rusijai taikomų sankcijų apėjimo problemas, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje ir kitus aktualius klausimus. Parlamentarai taip pat ketina apsilankyti Inčukalnio dujų saugykloje.

Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis Baltijos šalių bendradarbiavimą palygino su Liublino trikampiu, mat, jo teigimu, būtent Lietuva, Latvija ir Estija yra aktyviausios svarstant svarbiausius šių dienų klausimus, pavyzdžiui, Ukrainos interesą tapti viena iš NATO valstybių.

„Kartu su Latvijos ir Estijos Užsienio reikalų komitetų pirmininkais Rihardu Kolu (Rihards Kols) ir Marku Mihkelsonu (Marko Mihkelson) prieš kelerius metus atgaivinome glaudžius tiesioginius ryšius tarp mūsų komitetų. Šiuo metu mūsų bendram aktyvumui gali prilygti nebent kitas − Liublino trikampis, kuriame panašiai veikiame su Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų komitetų pirmininkais.

Manau, šios grupės svarstant ES ir NATO klausimus yra aktyviausios, nes sugeba aplink save suburti visus likusius Vakarų komitetus bendram veiksmui ar bendrai nuomonei, ką neseniai padarėme ir dėl būtinybės atverti Ukrainai kelius į NATO su visais pagrindiniais NATO šalių komitetais“, − prieš vizito pradžią pažymėjo Ž. Pavilionis.

Baltijos šalių parlamentų užsienio reikalų komitetų narių susitikimas yra kasmet paeiliui vis kitoje iš Baltijos valstybių vykstantis renginys, skirtas stiprinti parlamentarų bendradarbiavimą užsienio politikos srityje. Pernai susitikimą Lietuvoje organizavo Seimo Užsienio reikalų komitetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją