„Mes pernai priėmėme tą strategiją, ten dalyvavome, ir dabar reikia paklausyti, kas gi padaryta. Tai bus švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas Ignas Gaižiūnas, raportuos ką ministerija nuveikusi, ir žadėjo būti Krašto apsaugos viceministras, savo matymą išsakys“, – Eltai teigė komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas.

„Jeigu mes kažką įgyvendinam, tai reikia stebėti, taip sakant. Norime pažiūrėti, ar tos idėjos kliūna, ar nekliūna, ar viskas sklandžiai vyksta. Tiesiog norime išgirsti, kaip ta strategija vykdoma, ar koreguoti ją reikia, ar pagalbos kokios, gal kur nors kliūna teisėkūra“, – pridūrė jis.

Anot jo, komiteto posėdyje taip pat turėtų dalyvauti Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.

Balandžio viduryje pilietinio pasipriešinimo strategija aptarta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK). Tuo metu Krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus sakė, kad šalies institucijos vis dar ruošia pilietinio pasipriešinimo strategijos įgyvendinimo planą. Anot jo, diskusijos ir tarpinstitucinis bendradarbiavimas užtruko dėl skirtingų suinteresuotų šalių požiūrio į strategijos svarbą.

ELTA primena, kad Seimas Lietuvos Respublikos piliečių rengimo pilietiniam pasipriešinimui strategiją priėmė praėjusių metų gegužę.

Dokumente numatyta organizuoti privalomus mokymus visiems valstybės tarnautojams, mokyklų mokytojams, 11–12 klasių moksleiviams, alternatyvią krašto apsaugos tarnybą vykdantiems asmenims, 18 metų amžiaus ir vyresniems Lietuvos šaulių sąjungos nariams.

Strategijoje numatoma stiprinti piliečių švietimą ir informavimą apie šiuolaikines grėsmes, nacionalinį saugumą, galimybes prisidėti prie šalies gynybos. Siekiama stiprinti ir jaunimo pilietiškumo ir patriotizmo ugdymą, tobulinti pedagogų rengimą, skatinti piliečių dalyvavimą visuomeninėje veikloje ir istorinės atminties puoselėjime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją