Vardindamas argumentus prieš šį pasiūlymą opozicinės Regionų frakcijos atstovas Remigijus Žemaitaitis teigė, jog toks pasiūlymas jį stebina.

„Kažkieno užgaidą mes šiandien bandome įdėti į įstatymą ir buldozeriu priimti. (…) Ar jūs galvojate, kad ši viešųjų ryšių akcija jums padės? (…) Aš galiu įsivaizduoti Palangoje, kada Seimo pirmininkė ir ministrė pirmininkė guli moterų pliaže. Tai ką, apsaugos darbuotojas irgi nuogas guli? Ar mes ieškosime irgi nuogos pareigūnės? Kolegos, galvokime, ką mes darome“, – sakė R. Žemaitaitis.

Į jos klausimą sureagavo Seimo pirmininkė V. Čmilytė–Nielsen. Ji replikavo, kad kolegai kyla „labai įdomūs pamąstymai“.

Konservatorius Andrius Navickas po R. Žemaitaičio pastabos teigė, jog pats apie R. Žemaitaitį pliaže nefantazuoja.

„Dieve saugok nuo tokių fantazijų“, – sakė politikas.

Opozicinės Darbo partijos frakcijos Seime atstovas Artūras Skardžius pasiūlymą taip pat kritikavo.

„Aš suprantu jūsų norą kartais pasukti į kairę, kad niekas nesekiotų – tiesiog žmogiškai jus suprantu. Tačiau dviems asmenims pritaikyta įstatymą, kurio kažkas užsigeidė – ir įstatymas keičiamas. Juk ta pareigybė nėra amžina“, – aiškino opozicijos atstovas A. Skardžius.

Kelis žodžius parlamentaras skyrė ir konservatoriui A. Navickui.

„Jūs tikrai esate vyriškumo etalonas. Galite vaikščioti ir į moterų, ir į vyrų nudistų pliažą. Tikrai niekas skirtumo nepastebės“, – teigė A. Skardžius.

Po šio pareiškimo jį raminti pradėjo Seimo pirmininkė.

„Gerbiamas Artūrai Skardžiau, na, tikrai mes šioje salėje turime sutarti laikytis tam tikrų etikos standartų. Neužsipulti žmonių ir nenaudoti su sveiku protu ir etika prasilenkiančių pasisakymų. Labai prašau to nedaryti. Dabar tai kartojasi iš opozicijos pusės beveik kasdien“, – sakė Seimo pirmininkė V. Čmilytė–Nielsen.

Po opozicijos atstovų komentarų sureagavo du valdančiosios Laisvės partijos atstovai.

Štai Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas ragino nebenaudoti „durnų seksistinių komentarų“.

„Man yra baisu, kad Seimas gali priprasti prie tokių baisių seksistinių komentarų. Ir aš kviečiu tų durnų seksistinių komentarų daugiau nebesakyti. (…) Tai nejuokinga, tai nedera parlamentui. Ir tai nelabai siejasi su pagarbos elementu, kurio opozicija dar taip neseniai ilgėjosi. Nedarykime iš Seimo tokių komentarų sakyklos“, – sakė politikas.

Ieva Pakarklytė iš Laisvės frakcijos teigė, jog jau kelintą Seimo posėdį iš eilės salėje tiesiog gėda būti.

„Raginu kolegas pasikeisti ir nebesakyti tokių neadekvačių pasisakymų“, – ragino politikė.

Tuo tarpu opozicijos atstovė, valstietė Asta Kubilienė teigė, jog norėtų, kad valdančiųjų pastabos etikos klausimais nebūtų selektyvios, nebūtų skirtos tik opozicijai, o būtų skirtos visiems.

Įstatymo pataisos numato, kad vadovybei priskiriami asmenys (išskyrus Respublikos Prezidentą) būtų saugomi tik užsienio vizitų, oficialių susitikimų metu ir kai vykdo funkcijas, dėl kurių jiems skirta apsauga. Jeigu kiltų grėsmė šių asmenų saugumui, jie galėtų būti saugomi ir kitu laiku. Vadovybės gyvenamoji vieta būtų saugoma 24 valandas per parą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)