Rinkimai sekmadienį vyko gana sklandžiai, išskyrus pavakarę kilusį sąmyšį dėl komisijos darbo Dusetų rinkimų apylinkėje. Savanoriai rinkimų stebėtojai - „Baltosios pirštinės“ paskelbė įtarią, kad šioje Zarasų-Visagino apygardos apylinkėje liejosi alkoholis. Pareigūnai patvirtino, kad komisijos pirmininkė Daiva Stankūnienė - girta.

Balsavimas rinkimų apylinkėse vyko nuo 7 iki 20 valandos. Dalis rinkėjų savo valią jau pareiškė balsuodami iš anksto, specialiuose paštuose bei namuose.

Tris tautos atstovus į Seimą šiose apygardose iš viso renka 104 tūkst. 770 rinkėjų.

Didelį galvos skausmą rinkimų organizatoriams sekmadienį kėlė oro sąlygos.

„Didžiausia bėda Zarasuose su oro sąlygomis. Autobusai, kurie skirti rinkėjų pavežėjimui, sunkiai prisikasa iki rinkėjų. Keliai užpustyti. Nedaug rinkėjų užsisakė tą transportą, bet jie važinėja tais maršrutais, kur paprastai autobusai nevažinėja. Biržuose, sako, buvo medžių nugriauta, bet, kiek iš apygardos rinkimų komisijos pirmininko girdėjau, juos jau sutvarkė, ir eismui jie nebetrukdo“, - DELFI teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Dėl parlamentarų mandatų iš viso varžosi 37 politikai. Juos kelia 17 partijų, taip pat trys kandidatai surinko ne mažiau kaip tūkstantį jų kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų ir išsikėlė savarankiškai.

Daugiausiai - 14 - kandidatų registruota Ukmergės apygardoje, 12 - Zarasų-Visagino apygardoje, 11 - Biržų-Kupiškio apygardoje.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

DELFI primena, jog politologai kovą dėl trijų Seimo nario mandatų laiko labai svarbiu įvykiu, galinčiu nulemti tolesnes valdžios dėliones Seime. Jungiantis Darbo partijai ir partijai „Tvarka ir teisingumas“, jungtinė frakcija pagal Seimo narių skaičių prilygs šiuo metu didžiausiai socialdemokratų partijos frakcijai. Trys naujai išrinkti Seimo nariai svarstykles gali palenkti į vieną arba kitą pusę.