Jis sakė apie N.Venckienę klausinėjęs daugelio lietuvių, taip pat ir sutiktųjų Čikagoje esančioje lietuviškoje Švenčiausios Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje.

„Susitikau su kunigu Jauniumi Kelpšu. Jis nėra jos matęs taip, kaip čia kalbėjo Lietuvoje, kad jisai ten buvo susitikęs. Aš klausiau daugelio lietuvių šalia kitų klausimų visada pabaigoje arba neformaliai bendraujant, ar jūs matėte Neringą Venckienę. Tai niekas nėra jos matęs. Arba jie iš tikrųjų slepia ir meluoja, arba iš tikrųjų jos ten nėra, arba kažkur yra, tiesiog niekas jos nematė. Kunigas negali meluoti", - antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė parlamento vadovas.

Žiniasklaidoje prieš kurį laiką skelbta, kad N.Venckienė JAV gali slėptis pas kunigą J.Kelpšą. Viešojoje erdvėje taip pat skelbtos nuotraukos, kuriose esą N.Venckienė nufotografuota Čikagoje.

Parlamento vadovas V.Gedvilas su vizitu JAV lankėsi rugsėjo 14–21 dienomis.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukrą jos motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.