„Pirmininkės atsakymai Seimo salėje – nesvarbu, kad klausimus suformulavo opozicija – jie yra svarbūs. Manau, kad nuo jų irgi priklausys tolimesni veiksmai. Dabar jau viena dalis – rinkimų dalis – baigėsi, tačiau poreikis išanalizuoti padarytas galbūt klaidas ar poreikis pažiūrėti, ar reikia keisti įstatymus tikrai išlieka“, – antradienį Seime susirinkusiems žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Be to, V. Čmilytė-Nielsen akcentavo, kad įsivertinti padarytas klaidas yra būtina dėl artėjančio rinkimų maratono 2024 m., kai šalyje vyks prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimai bei referendumas dėl daugybinės pilietybės.

„2023 m. galima sakyti buvo švelni repeticija lyginant su tuo, kas mūsų laukia 2024 m. – treji rinkimai ir referendumas. Pasirengti jiems būtina tinkamai ir tokių situacijų, kaip buvo savivaldos rinkimuose, kartotis neturi“, – pažymėjo Liberalų sąjūdžio lyderė.

ELTA primena, kad praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai suabejojo VRK ir jos pirmininkės kompetencijomis. Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse.

Imta kalbėti apie tai, ar VRK pirmininkei J. Petkevičienei dar yra galimybių toliau eiti komisijos vadovės pareigas. Pati J. Petkevičienė pripažino svarstanti apie galimybę palikti VRK.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)