Apie tai po susitikimo su Seimo frakcijų lyderiai žurnalistams pranešė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Buvo seniūnų priimtas bendras sutarimas: trečiadienį pakviesti generalinį prokurorą ir išsiaiškinti, kodėl, kokios priežastys kliudo įvykdyti jiems (prokurorams – DELFI) savo veiksmus. Kadangi Seimas yra tikrai suteikęs tą neliečiamybės atėmimo galimybę. Ar viskas padaryta, ar visos procedūros išpildytos, ar nebėra ten galimybių? Ir kodėl taip ilgai tas procesas užtrunka? Seimas nori žinoti“, - neatsakytus klausimus vardijo L. Graužinienė.

Generalinis prokuroras kviečiamas į trečiadienio Seimo valdybos posėdį.

Liberalų sąjūdžio siūlymas nedelsiant rengti apkaltą N. Venckienei, panašu, pakankamo palaikymo Seime kol kas nesulaukė.

L. Graužinienės teigimu, taip pat aptartas apsaugos Vytautui Landsbergiui klausimas.

„Sutarėme, kad išnagrinės dar kartą visą teisinę bazę. Nes tam, kad biudžete atsirastų pinigai (V. Landsbergio apsaugai – DELFI), reikalinga, kad būtų pataisa įstatyme. Kokia forma, kokia apimtimi, kaip bus – projektai bus paruošti ir pateikti valdybai per savaitę“, - kalbėjo Seimo vadovė.

Čia ji nepraleido progos įgelti konservatoriams.

„Tikrai išreiškė apgailestavimą seniūnai, kad konservatoriai, būdami valdžioje, turėdami daugumą ir Vyriausybėje premjeras (Andrius Kubilius – DELFI) neišsprendė to klausimo. Bet visada geriau išspręsti tada, kada reikia. Nes tikrai negalime skirti lėšų, jeigu nėra įstatyme numatytos vienos ar kitos funkcijos“, - sakė L. Graužinienė.

Taigi klausimas, ar V. Landsbergio apsauga bus toliau finansuojama, lieka atviras.