„Neabejotinai, nuomonės yra įvairios. Vakar gavau Liberalų sąjūdžio frakcijos nuomonę, kad jie yra pasirengę skiepytis „AstraZeneca“ vakcina. Gavau ir kitokią nuomonę iš Darbo partijos frakcijos, kad jie nepageidautų skiepytis“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė teigė, kad pasirinkimas skiepytis bus pačių Seimo narių atsakomybė, jie nebus verčiami skiepytis šiomis vakcinomis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nuo penktadienio ryto atnaujina skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina po to, kai Europos vaistų agentūra (EVA) ketvirtadienio vakarą paskelbė, kad šio gamintojo vakcina yra saugi. Pasak V. Čmilytės-Nielsen, skiepijimo tvarką siūloma keisti taip, kad Seimo nariai būtų įtraukiami į vakcinacijos teisę turinčių asmenų sąrašus, o toks politikų žingsnis, pasak Seimo pirmininkės, yra svarbus siekiant atkurti pasitikėjimą „AstraZeneca“.

SAM pranešė, kad nuo šiol gyventojai galės rinktis vakciną, kuria nori vakcinuotis. Kviečiami vakcinuotis gyventojai bus informuojami, kokia vakcina jiems siūloma. Jei asmuo atsisakys vakcinos – su juo bus susisiekiama vėliau, kai vakcinavimo centre atsiras galimybė pasiskiepyti kito gamintojo vakcina. Vakcinavimo centrai galės greičiau vykdyti perėjimą iš vienos prioritetinės grupės į kitą, t. y., jei tuo metu vakcinuojamoje grupėje nebus pakankamai norinčiųjų skiepytis tam tikra vakcina, bus galima drąsiai ją siūlyti kitų prioritetinių grupių asmenims.