Interviu Žinių radijui trečiadienį V.Gedvilas sakė, kad daugiau informacijos gali paaiškėti po planuojamo susitikimo su finansų ministru Rimantu Šadžiumi.

"Ar tai (atstatyti algas - BNS) įmanoma bus padaryti, reikia paklausti Finansų ministerijos. Mes pradedame tą procesą. Jie yra paruošę biudžeto projektą, trečiadienį bus pirmasis susitikimas su finansų ministru, jis atvyks į Seimo valdybą, pristatys biudžeto projektą. Po to susitikimo galbūt galėsime kažką pasakyti. Bet finansų ministras irgi neturi pinigų gamybos fabrikėlio, kur spausdintų pinigus. Mes turime atsižvelgti į valstybės galimybes", - tvirtino V.Gedvilas.

Jo teigimu, Lietuvos skolinimosi galimybės yra ribotos.

"Skolintis? Eiti skolinimosi keliu? Mes negalime skolintis daugiau kaip milijardo, nes mes norime atitikti Mastrichto kriterijus ir 2015 metais įsivesti eurą", - sakė Seimo vadovas.

Antradienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite finansų ministras R.Šadžius teigė, kad nuo kitų metų ketinama atstatyti sumažintus atlyginimus visiems valstybės pareigūnams ir tarnautojams, o nuo 2015 metų galėtų būti grąžintos ir sumažintos pensijos.

Prezidentė D.Grybauskaitė kritikuoja ministro siūlymą šių metų rudenį atlyginimus atstatyti tik kai kuriems - daugiausiai uždirbantiems pareigūnams ir teisėjams, o mažiausiai uždirbantiems tarnautojams - mokytojams, kultūros ir švietimo darbuotojams - juos atstatyti tik nuo kitų metų.

Konstitucinis Teismas (KT) birželį paskelbė, kad 2009 metų viduryje buvo galima sumažinti tik bazinį dydį, taikomą pareigūnų ir tarnautojų atlyginimams apskaičiuoti. Tuo metu sprendimai sumažinti tarnautojų ir teisėjų algos koeficientus, priedus už kvalifikaciją prieštaravo Konstitucijai.