Parlamento vadovas ketina stebėti nuotaikingas programas miesto kiemeliuose, tautodailės mugę, puokščių, gamtos kūrinių parodą bei vaikams ir suaugusiesiems rengiamas stipruolių ir greituolių varžybas. Vėliau A.Paulauskas planuoja susitikti su žurnalistais, dalyvauti Varėnoje rengiamame Alytaus apskrities NS skyrių kolegijos posėdyje.

Grybų šventėje taip pat numatyta programa vaikams, kurioje taip pat dalyvaus svečiai iš Žemaitijos - Kretingos teatras "Atžalynas", Lietuvos karikatūristų darbų paroda "Su grybais - į Europą".

Šventės metu taip pat bus apdovanojami gražiausios sodybos konkurso nugalėtojai, koncertuos valstybinis pučiamųjų orkestras "Trimitas", vaikų ir jaunimo orkestras iš Vokietijos Prenolau miesto bei televizijos serialo "Grybauskai" artistai.

Kaip BNS sakė vienas iš aktyvių NS veikėjų, varėniškis Seimo narys Gediminas Jakavonis, jis šventėje dalyvauti pakvietė ne tik Seimo pirmininką, bet ir JAV ambasadorių Lietuvoje Jonną Tefftą (Džoną Teftą), socialliberalų deleguotus ministrus - Užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrę Viliją Blinkevičiūtę.

G.Jakavonis, A.Paulauskui 1997 metais kandidatuojant į prezidentus, buvo vienas iš didesnių jo kampanijos rėmėjų, pats paaukojęs apie 40 tūkst., žmona - 25 tūkst. litų. Vėliau dabartiniam parlamentarui yra tekę aiškintis dėl kampanijai paaukotų lėšų kilmės. G.Jakavonis tvirtino šiuos pinigus uždirbęs besiversdamas grybų verslu.

Kaip BNS sakė Varėnos savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, tradicine tapusi Grybų šventė yra bene svarbiausias šio krašto renginys, mat Varėnos miškuose surenkama apie du trečdaliai visoje Lietuvoje randamų grybų.

"Grybavimo verslas turi didelę socialinę reikšmę. Antai, ne grybų sezono metu nedarbas rajone siekia 11-13 proc., o dabar - tik 7 proc.", - sakė V.Mikalauskas.

Pasak jo, varėniškiai neįsižeidžia dėl to, jog šiame krašte populiarus užsiėmimas grybavimas lietuvių kalboje naudojamas ir kaip sinonimas nusišnekėjimui apibūdinti. "Varėniškių tai nežeidžia, nes jie vertina mišką ir jo gėrybes. Šiame krašte žmones nuo seno maitino miškas", - sakė BNS V.Mikalauskas.

Varėnos mero teigimu, savivaldybės teritorijoje registruota apie dvi dešimtys grybus superkančių įmonių, kuriose sezono metu dirba apie 2 tūkst. žmonių. Pasak V.Mikalausko, patys grybautojai per dieną uždirba nuo 40 iki 100 litų.

Seimo pirmininką A.Paulauską su Varėna sieja tai, jog čia jis 1982 - 1987 metais dirbo Varėnos rajono prokuroru. Seimo vadovas savo oficialioje biografijoje apie tai, ar mėgsta grybauti, nerašo.

Grybavimą kaip mėgstamą laisvalaikio praleidimo būdą savo biografijose nurodo dabartiniai konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis bei Naujosios demokratijos partijos lyderė Kazimiera Prunskienė.