Pasak A. Syso, ši situacija - viešųjų pirkimų pasekmė: mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė užduoties įvykdyti nesugebėjo.

„Štai kas atsitinka, kai konkursuose pasiūloma mažiausia kaina, o vėliau paaiškėja, kad bendrovė neturi žmonių, jie neparuošti. Vilniuje ir Kaune žmonių, kurie išnešiotų, nesuranda, o ką kalbėti apie rajonus. Čia yra viešųjų pirkimų problema“, - sako Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime narys A. Sysas.

„Sodros“ atstovai pirmadienį patvirtino, kad vien Vilniuje ir Kaune nepristatyta apie 3,6 tūkst. pensijų išmokų.

„Žmonės laukia, pensijos turės būti išnešiotos, pinigai juk pervesti. Tačiau reikia taisyti Viešųjų pirkimų įstatymą, čia reguliavimo problema“, - komentuoja A. Sysas.

Kaip ELTA jau skelbė, daugiausia pensijų šiuo metu yra neišnešiota Vilniaus ir Kauno rajonų savivaldybėse.

Anot „Sodros“ laikinojo direktoriaus Ježio Miskio, sutartis su šiuo metu Kaune ir Vilniuje pensijas išnešiojančia įmone „Bastaras“ iki šio mėnesio pabaigos bus nutraukta. Greičiausiai šiuose miestuose toliau pensijas nešios Lietuvos paštas.

Nuo šių metų pradžios dalyje savivaldybių pensijas į namus pristato ne Lietuvos paštas, o kitos bendrovės, kurios laimėjo „Sodros” viešųjų pirkimų konkursą. Tai - „Bastaras“, „Godlija“, „Victum“ ir „Verpetynė“.