V. Jukna teigė, jog iš partijos pasitraukė prieš savaitę ar dvi ir tokį sprendimą priėmė, nes ketina sugrįžti į akademinę veiklą.

„Nutariau daugiau rinkimuose nedalyvauti, nedalyvauti aktyvioje politikoje, tai tiesiog ir priėmiau tokį sprendimą, – komentavo V. Jukna. – Planuoju grįžti į akademinę veiklą, ką ir visą laiką dariau iki tol, kol buvau politikoje.“

„Pas mus, deja, Seimo nariai negali jokio papildomo darbo dirbti, tai ir mokslinio negali, išskyrus, aišku, autorinį, bet tai turi būti originalus sukurtas. Tai, šiuo atveju, ta profesinė patirtis, kuri mano yra sukaupta per visą profesinį karjeros laikotarpį, nesinori, kad ji dingtų“, – pridūrė pašnekovas.

V. Jukna teigė, kad neketina atsisakyti Seimo nario mandato, nes dar turi planų dėl žemės ūkio Kaimo reikalų komitete, kuriam ir priklauso. Politikas taip pat sakė dar nežinantis, ar trauksis iš Seimo Darbo partijos frakcijos.

„Dėl frakcijos dar nepriėmiau kažkokio sprendimo, dar pasižiūrėsim, kaip yra“, – kalbėjo V. Jukna.

Antradienį Delfi kalbintas Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis taip pat patvirtino, jog V. Jukna iš partijos pasitraukė.

„[Aiškino], kad iš politikos nori trauktis, išvis išeiti į akademinę veiklą“, – sakė jis.

Paklaustas, ar apgailestauja dėl tokio kolegos sprendimo, A. Mazuronis atsakė taip:

„Nei apgailestauju, nei neapgailestauju. Man atrodo, jeigu žmonės traukiasi iš politikos, geriausias kelias būtų mandatą padėti, o ne iš partijos išeiti. Nežinau, kaip čia. Kiekvienas, turbūt, supranta savaip.“

Į Darbo partiją V. Jukna įstojo 2008 metais, nuo 2018 metų ėjo partijos pirmininko pavaduotojo pareigas. 2020 metais V. Jukna vedė partijos Seimo rinkimų sąrašą, 2012–2014 metais ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

V. Jukna turi profesoriaus laipsnį, specializuojasi biomedicinos mokslų, zooinžinerijos srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)