Generalinio prokuroro pavaduotojas, laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas Darius Raulušaitis kreipėsi į Seimą dėl parlamentaro K. Daukšio neliečiamybės panaikinimo. Būtent prokuroro kreipimesi atskleista, kokiu greičiu skriejantis „darbietis“ įkliuvo pareigūnams.

„Seimo narys K. Daukšys 2014 m. gegužės 16 d., apie 11.25 val., Trakų rajono savivaldybėje, kelio A4 Vilnius-Gardinas 30-ajame kilometre, vairuodamas automobilį BMW 740, važiavo 168 km/val. Greičiu“, - sakė D. Raulušaitis.

Už tokį nusižengimą gresia ir septynių parų administracinis areštas, taigi prokurorai negali bausti parlamentaro, kol nepanaikintas jo teisinis imunitetas.

DELFI primena, jog K. Daukšys kaltės neneigia ir teigia apgailestaujantis dėl nusižengimo. Paklaustas, ar pažeidimo metu kur nors skrido, Seimo narys prieš porą savaičių patikino tiesiog skubėjęs.

Nebegalės vairuoti?

K. Daukšys žurnalistams teigė tiesiog skubėjęs į Alytų, į susitikimą su rinkėjais.

„Važiavau į Alytų. Tas miestas, kuriame aš gimiau, kuriame ėjau į Seimą ir turėjau rinkėjus. Turiu pas juos nuvažiuoti“, - kalbėjo „darbietis“.

Politikas tikino, kad užfiksuotas didžiulis greitis ne iki galo atspindi situaciją – esą jis spustelėjo greičio pedalą, nes vykdė lenkimo manevrą.

„Jaučiuosi kaltas ir dėl to atsiprašau. Taip jau yra – nieko negaliu padaryti. Negalima taip lekioti – netyčia išėjo. Nusižengiau, esu kaltas. Dėl to prašysiu šiandien Seimo narių, kad ilgai tos gumos netemptų“, - sakė parlamentaras.

Jei už greičio viršijimą prarastų teisę vairuoti, K. Daukšys veikiausiai verstųsi su samdomu vairuotoju. „Jeigu tokia bus bausmė – tai bus bausmė už tai, ką padariau. Visi Lietuvos gyventojai prieš įstatymus yra vienodi, kuo jie bebūtų“, - reziumavo Seimo narys.

Kaip ir nustato procedūros, Seimas ketvirtadienį nutarė suformuoti laikinąją komisiją dėl K. Daukšio neliečiamybės panaikinimo. Komisijos pirmininku paskirtas parlamentaras, socialdemokratas Mindaugas Bastys. Komisijai darbą baigti pavesta iki birželio 11 d.