DELFI išsiaiškino, kad teismas patenkino konservatoriaus A. Vidžiūno ir jo žmonos Astos Vidžiūnienės ieškinį ir nutraukė santuoką abipusiu susitarimu. Neviešuose teismo posėdžiuose nagrinėtos bylos paskelbtas sprendimas dar negalutinis – jis įsiteisės po 30 dienų.

„Taip, tai yra tiesa“, – trečiadienį DELFI sakė parlamentaras.

Jis tikino, kad skyrybos įvyko bendru sutikimu, tačiau tikrųjų priežasčių politikas nepanoro įvardyti.
„Kartais žmogus pasiekia ribą, kai du žmonės nelabai gali būti kartu ir tiesiog žengia tokį žingsnį, ir tiek, tai padaryta bendru sutarimu“, – sakė A. Vidžiūnas.

Jis pažymėjo, kad su sutuoktine nebuvo jokių nesutarimų, tiesa, be ginčų neapsieita, nors galop buvo priimtas abiem pusėms naudingas sprendimas. A. Vidžiūno teigimu, teismas taip pat abiem pusėms padalino bendrą turtą.

Paklaustas, ar skyrybos negalėjo įvykti dėl kitos moters, politikas tai paneigė: „Ooo, čia tai labai jau bulvarinė versija, bet prašome patikėti, kartais būna ir kitaip, nei jūs formuluojate dabar – žinokite, kad to tikrai nėra“.

Seimo narys neslėpė, kad su sutuoktine Asta jau ilgą laiką negyvena.

„Su žmona kartu jau seniai negyvename, bet aš prašyčiau daugiau manęs neklausti, nes nesu iš tų žmonių, kuris labai viešina savo gyvenimą, nors jis ir yra atviras ir visiems žinomas“, – sakė jis.

A. Vidžiūnas tvirtino, kad kol kas dar nesvarstė, kaip jo gyvenimas pasikeis po skyrybų.

„Sunku pasakyti, šio dalyko nesvarsčiau, manau, gyvenimas galbūt taps pilnavertiškesnis“, – teigė skambiais pasisakymais apie šeimos vertybes garsėjęs konservatorius.

Vidžiūnai yra susilaukę dukros, tačiau ji jau pilnametė.