Šia galimybe gali pasinaudoti neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Tokie rinkėjai turi būti pateikę VRK nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose.

Kaip numato Rinkimų kodeksas, balsavimo vokus ir rinkimų biuletenius rinkėjams, kurie įrašyti į namuose balsuojančių rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašą ir yra šios rinkimų apylinkės rinkėjai, į namus pristato ne mažiau kaip du apylinkės rinkimų komisijos nariai.

Rinkimų komisijos narių atvykimo pas rinkėjus į namus grafiką tvirtina apylinkės ar apygardos, savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas ne vėliau kaip paskutinį trečiadienį arba ketvirtadienį iki rinkimų dienos 12 val. Šis grafikas yra viešas, jo kopija iškabinama apylinkės (apygardos, savivaldybės) rinkimų komisijos skelbimų lentoje grafiko patvirtinimo dieną. Tokie grafikai yra skelbiami ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) interneto svetainėje.

Vykti į namus pas namuose balsuojančius rinkėjus kartu gali tik skirtingų politinių organizacijų pasiūlyti rinkimų komisijos nariai ir rinkimų stebėtojai.

Penktadienį dėl naujo Seimo nario taip pat tęsis balsavimas sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose ir kt.

Rugsėjo 3-oji – pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje Raseinių–Kėdainių apygardoje diena. Nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje rinkimų apylinkėje.

Pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose dėl parlamentaro mandato varžosi aštuoni kandidatai. Tai Sandra Barzdienė, iškelta Liberalų sąjūdžio; buvęs Raseinių rajono meras Andrius Bautronis, iškeltas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Edvinas Demidavičius, iškeltas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos"; Algirdas Gricius, iškeltas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos; Matas Skamarakas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos; Meida Šabūnienė, iškelta Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų); Antanas Tautkus, iškeltas Lietuvos regionų partijos; Darius Ulickas, iškeltas Darbo partijos.

Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turi beveik 32 tūkst. rinkėjų.

Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai neteko savo išrinkto Seimo nario Arvydo Nekrošiaus, kuris tapo Raseinių rajono meru.

Pirmalaikiai Seimo nario rinkimai, kai nutrūksta Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, įgaliojimai, turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.