„Po pastarųjų dienų įvykių, kai Vilniuje buvo nužudytas verslininkas Ernestas Mejeris, o BPC darbuotojai, tikėtina, nesuskubo tinkamai sureaguoti į žmogaus pagalbos šauksmą, gauname daug nepatenkintų gyventojų skundų, elektroninių laiškų ir skambučių. Gyventojai skundžiasi BPC veikla, o žmogaus nužudymas tik paskatino piliečius garsiai išsakyti savo nepasitenkinimą ir sukauptus skaudulius, kai, gyventojams kreipiantis pagalbos, šio centro pareigūnai netinkamai reagavo. Todėl savo iniciatyva ėmiausi tirti šį kiekvienam žmogui labai opų klausimą“, – teigia tyrimą savo iniciatyva pradėjęs Seimo kontrolierius R. Valentukevičius.

Seimo kontrolierius kreipėsi į BPC viršininką Artūrą Kedavičių, prašydamas paaiškinti ir pateikti visą su verslininko E. Mejerio kreipimusi į jo vadovaujamą centrą susijusią informaciją ir aplinkybes.

Seimo kontrolierius aiškinsis, ar pranešimą priėmęs BPC pareigūnas girdėjo vykstančių grumtynių garsus, jei taip – kaip konkrečiai buvo sureaguota. Seimo kontrolierius taip pat tikslinsis, ar apie užpuolimą buvo pranešta greitosios medicininės pagalbos tarnybai, ar buvo atlikti kiti būtini veiksmai.

„Jeigu paaiškės, kad BPC pareigūnai tikrai reagavo ne taip, kaip privalėjo, turime padaryti viską, kad panašios situacijos daugiau nepasikartotų. Žmogaus gyvybė – per didelė kaina“, – teigia Seimo kontrolierius.