„Tikrai turim priešpaskutinę sesiją, turim svarbių darbų. Esminiai darbai per šią kadenciją padaryti, bet vis dėlto dar turėsime klausimų, kuriuos kartu bandysime išspręsti. Vertinu, kad komitete dirba patyrę socialinės politikos tiek pozicijos, tiek opozicijos nariai, ir man atrodo, mes kartu galėsime esamus klausimus išspręsti“, – komiteto posėdžio metu kalbėjo P. Kuzmickienė.

Komiteto posėdis:

Iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys J. Džiugelis pranešė suspenduojantis savo narystę konservatorių partijoje. Politikas taip pat nusprendė trauktis ir iš konservatorių frakcijos Seime.

Klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seimo nario veiklos ataskaitos rengimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Tiesa, kitaip nei rodo oficialūs duomenys, J. Džiugelis aiškino, kad M. Ardišauskas jam rengė ne tik veiklos ataskaitas, bet ir padėjo rašyti spaudos pranešimus, įrašus feisbuke, kalbas, teikė įvairias konsultacijas.

Paaiškėjus, J. Džiugelio ir lobistine veikla užsiimančio M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo SRDK pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmetė jiems metamus įtarimus. Visgi, kiek anksčiau naujienų portalui 15min M. Ardišauskas pripažino, kad tuo metu, kai dirbo su Seimo nariu, jis konsultavo ir lošimų verslą, jei tiksliau – Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų, buvo siūlančių jo elgesį svarstyti partijos Priežiūros komitete – spręsti, ar suspenduoti politiko narystę partijoje, ar apriboti galimybę dalyvauti rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)