Ketvirtadienį, dėl sutikimo Seimo narį M. Adomėną patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę, posėdžiavusi komisija balsų dauguma nesutiko, kad M. Adomėnas būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip būtų suvaržyta jo laisvė.

Laikinoji tyrimo komisija buvo sudaryta po to, kai į Seimą kreipėsi generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, prašydamas panaikinti Seimo nario M. Adomėno neliečiamybę dėl Seimo nario galimai padarytos nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 1 dalyje.

M. Adomėno imunitetą prašė naikinti Vilniaus apygardos teismas, pagal pareiškėjos žurnalistės Rūtos Janutienės skundą dėl šmeižto. R. Janutienė iš M. Adomėno siekia prisiteisti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos už jo 2015 m. rugsėjį Seime surengtos spaudos konferencijos metu išsakytus teiginius R. Janutienės atžvilgiu. 2016 m. rugsėjį teismas buvo surengęs taikinamąjį posėdį, bet M. Adomėnas į jį neatvyko.

"Tolesnis baudžiamasis procesas privataus kaltinimo M. Adomėnui byloje nagrinėjimas būtų negalimas, negavus sutikimo patraukti Seimo narį M. Adomėną baudžiamojon atsakomybėn", - pristatydamas prašymą naikinti neliečiamybę Seime yra sakęs E. Pašilis.