Dėl viešai partiją šmeižiančių politiko pasisakymų, trečiadienį jos nariai kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Partija pateiktame skunde neigia, kad ją savivaldos rinkimuose finansavo G. Žiemelis ar su juo susijusios įmonės ir asmenys. Nurodoma, kad politinė kampanija buvo finansuota iš mokesčių mokėtojų skirtos GPM paramos, partijos narių mokamų nario mokesčių ir aukų.

Partija akcentuoja, kad visus detalius duomenis apie jos savivaldos rinkimų finansavimą turi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), kuri šiuos duomenis skelbia viešai, todėl tokie politiko pasisakymai viešojoje erdvėje neatitinka tikrovės. Savo ruožtu Seimo nario referencijas į fašizmą Nacionalinio susivienijimo pirmininkas vadina žeminančiu išpuoliu prieš politinę organizaciją.

„Maldeikio teiginiai, kad Nacionalinis susivienijimas yra fašistinė ar išpažįstanti fašistinę ideologiją organizacija, yra tiesiog nemokšiški ir melagingi (...) Todėl galima drąsiai konstatuoti, kad partijos kaltinimas fašizmu yra akivaizdžiai žeminantis ir šmeižikiškas išpuolis“, – teigė partijos pirmininkas Vytautas Radžvilas.

Tai, kad Etikos ir procedūrų komisija gavo Nacionalinio susivienijo kreipimąsi dėl M. Maldeikio, Eltai patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos pirmininkė Aušrinė Norkienė. Anot jos, šis klausimas bus svarstomas kitą savaitę.

„Komisijos posėdis bus gruodžio 20 dieną, trečiadienį, ir tada jį nagrinėsime“, – sakė A. Norkienė.

Gruodžio 7 d. socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė M. Maldeikio įrašas, kuriame parlamentaras negailėjo aštrių žodžių Nacionaliniam susivienijimui. Tokią politiko reakciją iššaukė Vilniaus tarybos ir Nacionalinio susivienijimo nario Aleksandro Nemunaičio nepritarimas naujos arenos statybai sostinėje.
„Panašu, kad fašizmo ideologija baigiasi prie kasos, nes fašistai istoriškai stebėtinai liberaliai žiūrėjo į pas juos plaukiančius net svetimų šalių ar pramoninkų pinigus. Nacionalinis susivienijimas, panašu, ne išimtis. Per savivaldos rinkimus matydamas didelį kiekį jų užpirktos reklamos, vis galvojau iš kur lėšos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)