„Visgi jis pažeidė valstybės politikų elgesio taisykles, elgesio principus. Ir rekomenduoti, kad nuo šios išvados priėmimo viešai, Seimo plenarinio posėdžio metu atsiprašytų Seimo pirmininkės už melagingus pasisakymus jos atžvilgiu“, – posėdžio metu išvadą, kuriai pritarė komisijos nariai, pristatė Irena Haasė.

ELTA primena, kad Seimą purtant pedofilijos skandalui P. Gražulis Seimo pirmininkę apkaltino „pedofilijos dangstymu“.

„Aš žinau, kad jūs dangstote šį pedofilijos skandalą. Tai tuo esu įsitikinęs. Ir taip neturėtų būti, jūs turite už dangstymą prisiimti atsakomybę, o ne kažkokiais užsiimti kaltinimais kitų“, – neeilinio Seimo posėdžio metu į Seimo pirmininkę kreipėsi P. Gražulis, omenyje turėdamas Seimą supurčiusį K. Bartoševičiaus skandalą.

Dėl šio P. Gražulio pareiškimo Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją.

Sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)