Parlamentaras T. V. Raskevičius savo „Facebook“ paskyroje piktinosi, kodėl LGBT protestą trikdę, pasak jo, „celofano recidyvistai“ nebuvo patraukti iš susibūrimo vietos. Toks politiko pasisakymas buvo apskųstas etikos sargams – pasak komisijos pirmininkės Aušrinės Norkienės, pateiktame kreipimesi buvo prašoma įvertinti, ar šis įrašas, kuriame politikas referuoja į įvairių protesto akcijų dalyvį A. Kandrotą, nepažeidžia politiko elgesio kodekso.

„Skunde pabrauktas minimas žodis recidyvistas. Tai yra žmogus, kuris yra pakartotinai baustas baudžiamąja tvarka. Turint omenyje, kad ponas Kandrotas yra baustas ir nuteistas, tad žodžio recidyvistas taikymas nėra šmeižtas ar dar kažkas, tai nesuprantu apie ką čia reikėtų pradėti tyrimą“, – posėdžio metu kalbėjo socialdemokratė Dovilė Šakalienė.

Kad tyrimo kol kas pradėti nereikia pritarė ir kiti dalyvavusieji posėdyje. A. Norkienė apibendrindama informavo, jog komisija teiks užklausą Generalinei prokuratūrai.

„Duodame užklausą prokuratūrai, o gavę atsakymą, ar jie pradėjo tyrimą, apsispręsime, ar mes pradėsime tyrimą“, – sakė komisijos pirmininkė.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalio mėnesį vykusiame LGBT bendruomenės proteste greta Seimo minioje pasirodė ir priešiškai nusiteikę asmenys – buvęs Seimo narys Petras Gražulis bei riaušių byloje kaltinamas Antanas Kandrotas-Celofanas. Jie trukdė taikiam protestui, susirinkusiuosius įžeidinėjo. Nepaisant to, mitingą sutrukdžiusieji policijos pareigūnų nebuvo paprašyti išeiti ar atsitraukti toliau.

Protesto organizatorius, LGL vadovas Vladimiras Simonko jau kitą dieną po protesto kreipėsi į policiją ir vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę, reikalaudamas atlikti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų darbo. V. Simonko teigimu, renginyje budėję pareigūnai turėjo sustabdyti proteste pasirodžiusius priešiškai nusiteikusius žmones.

Tokį kreipimąsi policijai ir VRM pateikė ir Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius. Įvertinti pareigūnų elgesį A. Bilotaitę bei R. Požėlą paragino ir Seimo socialdemokratai.
Dėl kai kurių protesto dalyvių veiksmų Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl tyčinio turto sunaikinimo ar sugadinimo bei vertinami veiksmai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, rugsėjo pabaigoje pranešė policija. Tačiau policijos Imuniteto valdyba nusprendė, kad kol kas negalima pradėti pareigūnų darbo vertinimo rugsėjo pabaigoje vykusiame LGL proteste, nes pareigūnų darbą, pasak policijos departamento atstovų, vertinti bus galima tik po to, kai bus baigti su įvykiu susiję ikiteisminiai tyrimai.

Šiuo sprendimu piktinosi T.V. Raskevičius, įraše „Facebook“ teigęs, jog priešiškai nusiteikę asmenys turėjo būti pašalinti iš protesto vietos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją