Trečiadienį spaudos konferencijoje komisijos pirmininkas Valentinas Stundys pranešė, kad sprendimą atšaukti savo narius iš etikos sargų gretų priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio frakcijos bei Mišri Seimo narių grupė.

V. Stundžio teigimu, toks sprendimas priimtas, nes „Seimo Etikos ir procedūrų komisijos veikla tampa parodija, diskredituojančia visą Seimą“.

„Šiuo atveju mus atšaukia frakcijos, tai frakcijų politinė valia. Matant, kaip neefektyviai dirba Etikos ir procedūrų komisija, šiomis aplinkybėmis, frakcijos nutarė savo narių ten nedeleguoti. Vadinasi, yra labai aiškus signalas, kad reikia pradėti esminę diskusiją, kaip toliau šią komisiją formuoti, kaip ją pakeisti. (&) Tokio lygio politizavimo, koks komisijoje yra dabar, mano supratimu, dar nėra niekados buvę“, – sakė V. Stundys.

Pasak jo, Seimui reikalinga stipri, pasitikėjimą kelianti Etikos ir procedūros komisija.

Kaip pranešta spaudos konferencijoje, Seimo Etikos ir procedūrų komisiją palieka konservatoriai V. Stundys, Stasys Šedbaras, Vytautas Juozapaitis, liberalė Dalia Teišerskytė, Mišrios Seimo narių grupės atstovai Povilas Urbšys ir Povilas Gylys.