Tokį sprendimą parlamento etikos sargai priėmė bendru sutarimu.

„Etikos ir procedūrų komisija nusprendė – Seimo narys Gabrielius Landsbergis, pasisakydamas apie Seimo narį Eugenijų Gentvilą „aš pasakiau, kad jis nėra didesnis vagis nei jo deleguotas ministras“ nepažeidė Valstybės politiko elgesio kodekso nuostatų“, – tyrimo išvadą citavo Laisvės frakcijos narė Silva Lengvinienė.

Išvadas rengusi Mišrios Seimo narių grupės atstovė Rita Tamašunienė pažymėjo, kad toks sprendimas priimtas pasikonsultavus su Valstybine kalbos inspekcija.

„Mums paaiškino kalbos žinovai visą tą kontekstą, tą pasisakymą. Dėl to mes su mokslininkais (...) nesiginčijame“, – sakė R. Tamašunienė.
Todėl parlamentarui komisija rekomendavo „susilaikyti nuo netikslių, dviprasmiškai suprantamų pasisakymų“.

ELTA primena, kad E. Gentvilui pasikreipus į komisiją, parlamento etikos sargai pradėjo tyrimą dėl G. Landsbergio pasisakymų.

Įtampos tarp G. Landsbergio ir E. Gentvilo įsivyravo vadinamojo „čekučių skandalo“ metu. E. Gentvilą papiktino konservatorių lyderio G. Landsbergio pareiškimai, kad dėl savivaldos lėšų įsisavinimo kilęs skandalas yra ne tik Vyriausybės, bet ir Seimo problema. Pasak liberalo, konservatorių partijos pirmininkas, apkaltinęs dalį parlamentarų neskaidriu Seimo lėšų panaudojimu, pažeidė nekaltumo prezumpciją.

E. Gentvilas savo poziciją G. Landsbergiui išsakė atviru laišku.

Savo ruožtu konservatorių lyderis G. Landsbergis žurnalistams sakė, kad jį stebina E. Gentvilo jam viešai reiškiama kritika. G. Landsbergis pažymėjo niekada E. Gentvilo nevadinęs vagimi.