Seimo Antikorupcijos komisijai pirmininkaujančio Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ parlamentaro Algirdo Stončaičio manymu, viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija leidžia kelti klausimus dėl sostinėje organizuotų konkursų skaidrumo.

„Buvo paskelbti keletas žurnalistinių tyrimų, kur yra išsakytos tikrai didelės abejonės dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų statybos, remonto srityje, vykdomų Vilniaus savivaldybėje. Taip pat žurnalistiniuose tyrimuose buvo išsakytos abejonės dėl skaidrumo, kai viešuosiuose pirkimuose ir kituose ūkiniuose sandoriuose galimai dalyvavo įtakingi savivaldybės darbuotojai, kurie prieina prie informacijos, susijusios su konkurso paskelbimu“, – Eltai teigė A. Stončaitis.

„Tikrai nieko mes nekaltiname, tačiau, kadangi tokios abejonės sukeltos, visuomenei kyla klausimai, tai yra komisijos priedermė kviesti atitinkamas tarnybas ir įvertinti paskelbtą informaciją“, – pridūrė jis.

Pasak Antikorupcijos komisijos pirmininko, parlamentarai, svarstydami šį klausimą, nesiims teismo funkcijų, tačiau, esant pakankamam pagrindui, jie galėtų nuspręsti kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas.

„Parlamentas ir komisija tikrai nėra teismo institucija, mes negalime nieko nuteisti. Mes galime tokiu atveju, jeigu matytume, kad informacija leidžia galvoti, kad iškeltos abejonės turi realų pagrindą, prašyti kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kontroliuojančias institucijas, kad jie priimtų sprendimus pagal savo kompetenciją“, – aiškino A. Stončaitis.

Antikorupcijos komisijos posėdyje trečiadienį kviečiami dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės meras R. Šimašius, savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos, administracijos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Vyriausiosios rinkimų komisijos, Lietuvos architektų rūmų, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Viešųjų pirkimų tarnybos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės kontrolės, viešosios įstaigos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovai, „Delfi“ žurnalistas Tomas Janonis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)