Taip pat, Antikorupcijos komisijos nariai siūlo į privatizacijos proceso sąlygas įtraukti draudimą, kompleksą skaidyti į atskiras patalpas. Tokį siūlymą išreiškė parlamentaras Jurgis Razma, tam pritarė komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis bei likę komisijos nariai.

Sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė tvirtina, kad RVUL turi planą, kaip suvaldyti visas rizikas ir jis yra kontroliuojamas.

„Mes suprantame, kad gydymo įstaigos nėra veikla pritaikyta turto realizavimo veiklai ir tai jiems sudaro tam tikras problemas, tiesiog kompetencijų prasme, tai šiuo atveju tiek Sveikatos ministerija, tiek Turto bankas, ligoninei padeda ir dalyvaujame. Ligoninė planą turi, mes jį kontroliuojame, reguliariai atsiskaitoma už planą, visi veiksmai, kurie vyksta, vyksta tvarkingai ir atrodo, kad link aukciono einame, bet gavome Audito komiteto rekomendaciją, kol yra pateiktas Razmos įstatymas, tai mes kaip dalininkai neskubame“, – Antikorupcijos komisijos posėdžio metu teigė D. Jankauskienė.

Vis tik Vilniaus vyriausias architektas Mindaugas Pakalnis aiškina, kad miesto savivaldybei pasakymas, jog Vilniaus miesto bendras planas garantuoja nepageidaujamų paskirčių neatsiradimą, yra nepakankamas.

„Vilniaus miesto savivaldybei atrodo, kad pasakymas, jog Vilniaus miesto bendras planas garantuoja, kad neatsiras nepageidaujamos paskirtys yra nepakankama. Visų pirma todėl, kad visi puikiai žinome teisinę situaciją, jog pagal valstybės teisės aktus, šį nusipirktą pastatą statytojas galės išparduoti po palatą ir niekas tame nieko nepadarys, mūsų teisės aktai to nedraudžia“, – tvirtino M. Pakalnis.

„Už pastatų kompleksą didžiausius pinigus galės sumokėti nekilnojamo turto vystytojas, kadangi efektyviausias jo pelno gavimo būdas bus rekonstruoti pastatą, išparduoti atskiriems žmonėms ir eiti daryti kitą projektą. Tokiu būdu galime turėti antrą situaciją, kaip turime „Gulbinų stovykloje“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad tai, jog ketinama uždaryti reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“, praeitų metų pirmoje pusėje užsiminė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Gegužės pabaigoje Sveikatos apsaugos viceministrė D. Jankauskienė patvirtino, kad nuspręsta uždaryti Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei (RVUL) priklausantį reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“.

Viceministrės teigimu, reabilitacijos centrui reikia pernelyg didelių investicijų, kad jis galėtų tinkamai tęsti savo veiklą.

Viceministrei antrino ir RVUL direktorė Jelena Kutkauskienė. Pasak jos, reabilitacijos centrui reikėtų daugiau nei 10 mln. eurų investicijų, o tai, pažymėjo ji, niekada neatsipirks. Tuo tarpu pradinė padalinio turto vertė aukcione turėtų siekti 4,2 milijono eurų.

Tačiau Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas Julius Sabatauskas teigia, kad SAM atstovai negali argumentuotai pagrįsti, kodėl nutarta skubiai privatizuoti „Pušyno kelią“.

J. Sabatausko teigimu, nors „Pušyno kelias“ privatizacijos klausimas nagrinėtas Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžiuose, SAM paaiškinimai dėl centro pardavimo motyvų – migloti.