Signatarai taip pat siūlo Seimui paskelbti, kad „Lietuvos Respublika kaip viena iš NATO sąjunginių valstybių, sutinka jau dabar pakviesti Ukrainą prisijungti prie Aljanso ir nekelia jokių aktualių šios dienos salygų”.

Tai pažymima keturių signatarų parengtame rezoliucijos projekte „Dėl NATO sąjungininkių šalių sutikimo pakviesti Ukrainą prisijungti prie NATO”.

Rezoliucijos projektą siūloma priimti atsižvelgiant į Ukrainos 2022 m. rugsėjo 30 dienos oficialų prašymą prisijungti prie NATO. Taip pat siūloma atsižvelgti į Šiaurės Atlanto Tarybos šių metų liepos 11 d. įvykusio aukščiausio lygio susitikimo Vilniuje priimto komunikato nuostatas, kad „Ukrainos ateitis yra NATO", „Ukraina tapo vis labiau sąveiki ir politiškai integruota į Aljansą ir padarė didelę pažangą vykdydama reformas", „galėsime pakviesti Ukrainą prisijungti prie Aljanso, kai sąjungininkai sutiks ir bus įvykdytos sąlygos".

Kaip ELTA jau skelbė, šių metų balandžio 6 d. Seimas priėmė rezoliuciją dėl NATO viršūnių susitikimo, kurioje paragino Ukrainą oficialiai pakviesti prisijungti prie Aljanso šalių.

Naują rezoliucijos projektą dėl Ukrainos parengę signatarai pabrėžia šio dokumento nuostatas, kad „būtina visiškai įgyvendinti Bukarešte ir Madride vykusių NATO aukščiausiojo lygio susitikimų sprendimus, galutinai panaikinti pilkąsias saugumo zonas Europoje ir Ukrainos narystės NATO neapibrėžtumą, nes tai skatina tolesnę Rusijos agresiją, užkerta kelią sėkmingai demokratinei viso regiono raidai ir kelia grėsmę taisyklėmis grindžiamai tarptautinei tvarkai.”

Seimas šiame dokumente pažymėjo, kad NATO valstybes nares vienijančios euroatlantinės vertybės šiuo metu yra ginamos ir saugomos visų pirma agresoriui didvyriškai besipriešinančių Ukrainos žmonių. Ukraina, pasak Seimo rezoliucijos, yra saugumo teikėja ir kad jos narystė NATO sustiprintų Aljansą, būtų daug efektyvesnė ir kainuotų mažiau nei šiuo metu teikiama parama Ukrainai gintis pačiai.