Kaip pranešė Policijos departamentas, parlamentaras į policiją kreipėsi apie devintą ryto ir nurodė, kad grasinantį laišką į darbinį elektroninį paštą jis gavo apie penktą valandą ryto.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad E. Sabutis savo pareiškime nurodė, jog laiške grasinama su juo susidoroti dėl to, kad jis yra Seimo narys. Siuntėjo parlamentaras sakė nepažįstantis.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Laiške prašoma socialinio būsto

Laiške, kurį gavo keli parlamentarai rašoma, kad jei asmuo negaus socialinio būsto, „ateisiu pas jus ir subadysiu kaip šunis“.

Pateikiame visą laiško tekstą, kalba netaisyta.

„Labas Jai jus man neduosite socelinio būso aš ateisiu pas jus ir ir subadisiu kaip šunis galėsite pamatiti daug negyvų žmonių kūnų. Jai duodate sirijos ir Baltarusijos piliečiams kur gyventi tai atsakisite vietos ir man. Kiek aš dar laiko gyvensiu kaip šuva ant gatvės“.

Darbo frakcijos atstovas Viktoras Fiodorovas, kuris taip pat gavo tokį laišką Delfi teigė, kad nesikreipė į policiją dėl tokio pranešimo, nes gali būti daug priežasčių tokio turinio laiškui.

„Kiek aš suprantu, ir komentaruose feisbuke keli Seimo nariai rašė, kad tai yra siųsta ne pavieniams (parlamentarams, aut. p.), dauguma jį galėjo gauti. Mes Seime net nediskutavome dėl jo. Mane ragina ir vieni, ir kiti kreiptis į policiją. Bet sprendimo aš dar nepriėmiau. Žmogus rašė naktį, galbūt buvo apsvaigęs, dar kažkas. Sunku vertinti. Kiek girdėjau kolega E. Sabutis kreipėsi į teisėsaugą, pasiteirausiu kaip jam sekasi, ar dar reikia antro kreipimosi“, – sakė V. Fiodorovas.

„Bet tikrai neįvertinau jo kaip tokio dėl kurio reikia kreiptis. Žmogui daug kas gali būti, pilnatis, dar kažkas“, – Delfi sakė parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)