Medicinos punkto veiklos klausimą trečiadienį aptarė ir Seimo valdyba.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Jonas Jarutis teiravosi parlamento kanclerio, ar Seimo koridoriuose sklandantys gandai, esą ketinama uždaryti medicininį punktą, yra tiesa.

„Paneikite ar patvirtinkite (informaciją – ELTA) dėl mūsų medpunkto veiklos. Man kai kurie kolegos sako, kad jis visiškai uždaromas. Dabar ant durų lentelė kabo, kad laikinai nedirba. Kaip čia iš tikrųjų yra?“ – kėlė klausimą J. Jarutis.

Seimo Veiklos administravimo departamento vadovė Rita Skaisgirytė informavo, kad medicinos punkto uždaryti neketinama. Tačiau ji patikino, kad šiuo metu paslaugos nėra teikiamos – pasak departamento direktorės, buvęs paslaugos teikėjas savanoriškai nutraukė ankstesnę sutartį.

„Dėl to mes turėjome skelbti naują paslaugos konkursą. Paslaugos konkurso vokų atplėšimo data buvo šio mėnesio 21 d. Deja, pasiūlymų negavome“, – apgailestavo ji.

„Medpunkto patalpos tikrai nebus uždarytos ir šis paslaugos teikimas nenumatomas nutraukti“, – patikino R. Skaisgirytė.

Todėl, tęsė R. Skaisgirytė, vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatomis, Seimo kanceliarija atliks rinkos konsultaciją ir toliau skelbs naujus konkursus, ieškant paslaugų teikėjo.

„Kreipsimės į galimus paslaugų teikėjus, kol surasime paslaugos teikėją“, – kalbėjo R. Skaisgirytė.

Reaguodamas į susiklosčiusią situaciją, J. Jarutis svarstė, kad reikėtų atrasti medicinos punkto darbuotoją be viešojo konkurso.
Antraip, prognozavo jis, paslaugų teikėjo paieškos gali užtrukti ir metus.

„Čia kaip su valgykla bus – pusę metų ar metus tęsėsi procesai. O rezultato nebus“, – Seimo valdybos diskusijas dėl parlamente neveikiančios valgyklos prisiminė jis.

ELTA primena, kad pernai vasarą parlamentą aptarnavusiai maitinimo bendrovei nutraukus nuomos sutartį, Seimo rūmuose neliko paskutinės valgyklos. Siekiant pritraukti naują maisto tiekėją, kanceliarija skelbė konkursus, tačiau ilgą laiką nesulaukė nė vienos viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios bendrovės.

Vėliau, praėjusių metų lapkritį, po dar vieno, tačiau jau sėkmingo viešojo pirkimo pasirašyta sutartis su maitinimo bendrove. Visgi , nepaisant rezultato, užsitęsę procesai piktino parlamentarus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją