Sprendimas priimtas norint atnaujinti automobilių parką. Dalis lėšų bus skiriama iš Seimo uždirbtų komercinių lėšų, BNS tvirtino Seimo kancleris.

„Norime ypač senus automobilius, kurie pirkti 1992-1995 metais, atiduoti į aukcioną, vietoje jų įsigysime iki 10. Iš biudžeto numatoma skirti apie trečdalį lėšų, likusios lėšos - iš vadinamųjų uždirbtų pinigų už patalpų nuomą, iš kitų įplaukų“, - sakė J. Milerius.

Pasak kanclerio, šiuo metu leidžiama susipažinti su techninėmis specifikacijomis, patį automobilių pirkimo konkursą ketinama skelbti gegužės mėnesį, o užbaigti iki metų pabaigos.

Kaip nurodoma techninių specifikacijų projekte, nauji, 2014 metais pagaminti automobiliai turėtų būti ne žemesni, nei E2 klasės. Jai priklauso Audi A6 ir A7, BMW 5 ir 6 serijų, taip pat Mercedes-Benz CLS, Lexus GS ir kiti prestižinės klasės automobiliai.

Seimo perkamose transporto priemonėse be kitų patogumų turėtų būti įrengta automatinė oro kondicionieriaus, galinė automobilio parkavimo atstumo, pastovaus greičio palaikymo sistemos, automobiliai turėtų turėti lengvo lydinio ratlankius. Pageidaujama degalų rūšis -benzinas, automobilių variklio darbinis tūris turėtų būti ne mažesnis nei 1900 kubinių centimetrų, jie turėtų naudoti ne daugiau nei 9 litrus degalų 100 kilometrų.

Šiuo metu Seimo automobilių parką sudaro apie 60 automobilių.