"Vakar netekome mūsų kolegos, Lietuvos Respublikos Seimo nario, ilgamečio Ekonomikos komiteto nario Juliaus Veselkos. Savo ir visų Jūsų vardu dar vakar pareiškiau nuoširdžią užuojautą Velionio šeimai ir artimiesiems, ir visiems, kam šio žmogaus išėjimas itin skaudus", - Seimo posėdyje sakė parlamento vadovas.

Anot Seimo pirmininko, Julius Veselka buvo vienas geriausių Lietuvos ekonomistų, ekonomikos mokslų daktaras, aktyvus Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veiklos dalyvis, Sąjūdžio steigiamojo suvažiavimo metu išrinktas Sąjūdžio Seimo nariu, buvęs ekonomikos ministras V ir VI Vyriausybėje.

"Seimo kolegos Julių Veselką pažinojo kaip itin kūrybingą, turiningos ir aktyvios veiklos politiką, teigusį, kad analizuojant visuomeninius santykius negalima pasiduoti masinei euforijai arba masiniam nihilizmui, nes kiekviena visuomenės gyvenimo akimirka glaudžiai perpina piktą ir gerą, naują ir seną, kūrėjus ir griovėjus. Kiekvieną būties akimirką ir reikia analizuoti tokiu principu - perimti tai, kas gera, ir kuriant naują. Šį gyvenimiškos patirties principą pagrindė Jo karjeros patirtis - tiek gamybinė, tiek mokslinė, tiek politinė, tiek visuomeninė, tiek žmogiškoji. Jam visada buvo svarbus žmogus, kad ir kaip kitaip mąstantis, kaip Velionis ir rašė savo knygoje "Kaip sukurti saugią ir pasiturinčią Lietuvą": "Svarbiausia harmoningos visuomenės kūrimo sąlyga laikau žmogaus prioritetą, o ne valstybę, kariuomenę, kapitalą ar jų investicijas", - kalbėjo V. Gedvilas.

Pasak Seimo vadovo, savo pasišventimu ir darbu Julius Veselka pelnė didžiulį Lietuvos žmonių pasitikėjimą, kurie net penkis kartus išrinko jį Seimo nariu. " Tikiu, kad jo darbai ir šviesus atminimas visuomet išliks mūsų ir visų Jį pažinojusių širdyse ir mintyse", - linkėdamas stiprybės Velionio šeimai ir artimiesiems sakė Seimo Pirmininkas V. Gedvilas.

Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio narys, VI, VIII, IX, X, XI Seimo narys, ekonomikos mokslų daktaras Julius Veselka mirė staiga lapkričio 26-ąją, eidamas 70-uosius metus.

Anapilin iškeliavęs parlamentaras J. Veselka antradienį 15 val. bus pašarvotas gedulo namuose „Nutrūkusi styga“ Ąžuolyno gatvėje 10. Laidotuvės numatomos ketvirtadienį: 11 val. karstas bus išvežamas į Ukmergės rajoną, Siesikų miestelį, ten bus laikomos šv. Mišios, o 14 val. planuojamos laidotuvės.