Taip padaryta vadovaujantis Konstitucija, Seimo statutu ir atsižvelgiant į generalinio prokuroro Dariaus Valio pranešimą, Seimo laikinosios tyrimo komisijos pažymą.

Generalinis prokuroras Darius Valys į Seimą, prašydamas išankstinio sutikimo suvaržyti Seimo nario V. Babiliaus laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje, kreipėsi balandžio 10 d. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad 2012 m. kovo 26 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos postinis Seimo nariui Vincui Babiliui surašė protokolą už tai, kad jis 2012 m. kovo 19 d. Vilniuje, Laisvės pr. ir J. Baltrušaičio g., nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į stovinčią transporto priemonę. Pasak jo, eismo įvykio metu buvo apgadinti abu automobiliai ir šviesoforas; iš eismo įvykio vietos Seimo narys pasitraukė.

Kaip tvirtinama generalinio prokuroro kreipimesi, šiais veiksmais V. Babilius pažeidė Kelių eismo taisyklių 133, 232, 238 ir 236 punktų reikalavimus ir padarė pažeidimą, numatytą Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio 2 dalyje, 130 straipsnio 1 dalyje ir 123 straipsnio 1 dalyje.

Pagal Seimo statutą Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą (in flagranti). Šiais atvejais generalinis prokuroras apie tai nedelsdamas praneša Seimui.