Šiai Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pateiktai kandidatūrai pritarė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Žmogaus teisių komitetai.

Dėl Žvalgybos kontrolierių įstaigos vadovo paskyrimo ketvirtadienį Seime planuojama surengti slaptą balsavimą.

Balandžio 4 d. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, pristatydama parlamentarams N. Statkaus kandidatūrą, akcentavo jo patirtį ir kompetenciją. Parlamento vadovė tikisi, kad bus sukurta veiksminga Žvalgybos kontrolierių įstaiga.

Pasak N. Statkaus, tam, kad naujai kuriama įstaiga galėtų pradėti kokybiškai ir efektyviai veikti, pirmiausia reikia ją įregistruoti, kitas svarbus darbas – jos tapimas paslapčių subjektu, taip pat laukia personalo paieškos ir įdarbinimo etapas.

Žvalgybos kontrolierių įstatymas numato, kad vieną žvalgybos kontrolierių Seimas Seimo pirmininko teikimu, apsvarsčius žvalgybos institucijų parlamentinę kontrolę atliekančiam Seimo komitetui ir už žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimą atsakingam Seimo komitetui, skiria Žvalgybos kontrolierių įstaigos vadovu.

Žvalgybos kontrolierių įstaigos vadovas vadovauja Žvalgybos kontrolierių įstaigai ir organizuoja jos darbą; skirsto gautus nagrinėti skundus (pranešimus); atstovauja Žvalgybos kontrolierių įstaigai Lietuvos ir užsienio valstybių institucijose ir įstaigose, tarptautinėse organizacijose; užtikrina Žvalgybos kontrolierių įstaigos veiklai skiriamų finansinių ir kitų išteklių efektyvų naudojimą.

Žvalgybos kontrolierių įstaigos vadovas nustato įstaigos vidaus administravimo, personalo patikimumo užtikrinimo, įslaptintos informacijos administravimo, įslaptintos informacijos fizinės apsaugos, įslaptintų sandorių saugumo, įslaptintos informacijos ryšių ir informacinių sistemų apsaugos bei kitus vidaus saugumo reikalavimus ir jų įgyvendinimo tvarką.

Įstatymų nustatyta tvarka jis priima į pareigas ir atleidžia Žvalgybos kontrolierių įstaigos valstybės tarnautojus ir darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją