Seimo Pirmininkas Česlovas Juršėnas siūlo VRK pirmininku patvirtinti dabartinį jos vadovą Zenoną Vaigauską.

Lietuvos teisininkų draugija teikia 8 kandidatūras į VRK sudėtį, iš kurių burtais turi būti išrinkti keturi šios komisijos nariai. Kandidatai į VRK narius yra: Egidijus Bičkauskas, Mindaugas Bilius, Julius Jasaitis, Antanas Marcijonas, Vygaudas Molis, Edmundas Sakalauskas, Jonas Udris, Andrius Vitkevičius.

Į VRK teisingumo ministras teikia šiuos kandidatus: Adolfą Gylį, Kęstutį Jankauską, Saulių Katuoką, Pavelą Kujalį, Vaidotą Vaičaitį, Mildą Vainiutę, Igną Vėgėlę, Editą Žiobienę. Iš šių aštuonių kandidatūrų taip pat burtais turės būti išrinkti keturi VRK nariai.

Į VRK savo atstovus galės deleguoti Algirdo Brazausko ir Artūro Paulausko koalicija "Už darbą Lietuvai", Darbo partija, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, partija Tvarka ir teisingumas, Tėvynės sąjunga (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai).

VRK sudaro Seimas, vadovaudamasis Konstitucija ir Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymu.

VRK sudaroma ketveriems metams iš komisijos pirmininko, Lietuvos teisininkų draugijos, teisingumo ministro teikiamų kandidatų ir partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, atstovų.

VRK turi būti naujai sudaryta, kai iki eilinių Seimo rinkimų dienos liko ne mažiau kaip 120 dienų ir ne daugiau kaip 140 dienų.