Tai antradienį nutarė Seimas, po pateikimo pritaręs tai numatančiai Švietimo įstatymo pataisai. Už šį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Kristijono Bartoševičiaus pateiktą dokumentą po pateikimo balsavo 63 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 3 parlamentarai susilaikė.

Nukelti įstatymo įsigaliojimo datą siūloma siekiant tinkamai pasirengti centralizuotai priimti mokinius į mokyklas.

Nuo 2022 m. sausio 1 d. turėtų įsigalioti Švietimo įstatymo pakeitimas, numatantis, kad prašymų dėl priėmimo į valstybines ir savivaldybių mokyklas, vykdančias ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo programas, pateikimas, mokinių eilės sudarymas, priimtų mokinių sąrašų patvirtinimas, informacijos apie priėmimą į mokyklą pateikimas, kvietimas pasirašyti mokymo sutartį ir jos pasirašymas, mokinių duomenų tvarkymas vykdomi centralizuotai švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka.

Planuojama, kad nukėlus įstatymo įsigaliojimo datą bus sukurta centralizuoto priėmimo sistema (parengti nuostatai, techninė specifikacija, atlikti programavimo darbai, testavimas, bandomoji eksploatacija) ir susieta su Mokinių registru.

Šiuo metu priėmimas į ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas yra vykdomas decentralizuotai (išskyrus kelias savivaldybes), ribotai naudojant informacines technologijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją