Per slaptą balsavimą už pritarimą skirti E. Montvidienę Lietuvos apeliacinio teismo teisėja balsavo 73 Seimo nariai, prieš - 2, susilaikė 3 parlamentarai. J. Namavičiaus kandidatūrą palaikė 74 Seimo nariai, prieš balsavo 2, susilaikė 3 parlamentarai.

Kaip anksčiau pristatymo metu sakė Prezidentės vyriausioji patarėja Rasa Svetikaitė, abu kandidatai praėjo gana sudėtingą atrankos procedūrą, buvo geriausiai įvertinti pretendentų į teisėjus atrankos komisijos, abiejų kandidatų skyrimui vienbalsiai pritarė Teisėjų taryba.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros mokslininkas J. Namavičius teisininko kvalifikaciją įgijo Vokietijoje, Bonos universitete, kuriame 2011 m. apgynė ir daktaro disertaciją. „Pretendento, kaip mokslininko, biografija yra įspūdinga. Daugiau nei 10 metų mokslinį darbą jis dirbo Vokietijoje, Bonos universitete, o nuo 2012 m. dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete, nuo 2014 m. eina mokslo darbuotojo pareigas Lietuvos teisės institute. Dėl didžiulio mokslinio potencialo, gebėjimo įsigilinti į sudėtingas baudžiamosios teisės problemas ir jas spręsti, teisininkų bendruomenėje J. Namavičius vertinamas kaip aukštos kvalifikacijos savo srities profesionalas. Pagrindinės jo mokslinių interesų sritys yra baudžiamoji justicija, Europos Sąjungos baudžiamoji teisė, tarptautinė teisinė pagalba“, - pristatydama pirmąjį kandidatą teigė šalies vadovės patarėja.

Šiaulių apygardos teismo teisėja E. Montvidienė teisėjo karjerą pradėjo dar 2001 m. Šiaulių rajono apylinkės teisme. „Toliau ją tęsė Šiaulių apylinkės teisme, o 2014 m. buvo paskirta į aukštesnės grandies, t. y. Šiaulių apygardos teismo teisėjo pareigas, kur dirba iki šiol ir nagrinėja baudžiamąsias ir administracinių nusižengimų bylas. Kandidatė turi daugiau nei 17 metų teisėjo darbo stažą. Teisėjų bendruomenėje ji yra vertinama kaip patyrusi baudžiamosios teisės ir proceso specialistė, darbšti ir sąžininga teisėja, kurios nei reputacija, nei kompetencija nekelia jokių abejonių. Todėl, Prezidentės vertinimu, aukščiausi teisėjų bendruomenės vertinimai, išreikštas pasitikėjimas teisėjos kompetencija, baudžiamosios teisės ir proceso srityje, solidi profesinė patirtis, leis apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus veiklos kokybę pagerinti, būtent šiam teismui nagrinėjant sudėtingas baudžiamąsias bylas“, - sakė R. Svetikaitė.

Pagal Konstituciją, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.