• Mieliau renkasi pinigus

    Nereikalingo arba netinkamo naudoti valstybės ir savivaldybių turto pardavimo viešuose prekių aukcionuose tvarkos pakeitimus rengia Ūkio bei Finansų ministerijų specialistai.

    Seimo transporto skyriaus vedėjas Jurgis Šiaudkulis tikėjosi, kad nauja aukcionų rengimo tvarka bus parengta dar šiemet.

    Bet Ūkio ministerijos valstybės turto skyriaus viršininkas Dominikas Pečiulis teigė, jog mažai tikėtina, kad tai pavyks padaryti.

    Kol transporto tarnyba dar tik rengiasi pirmam aukcionui, Seimo vadovybei jau bręsta mintis nuo kitų metų pradžios visiškai atsisakyti tarnybinių automobilių. "Lietuvos ryto" žiniomis, yra parengtos Seimo narių darbo sąlygų įstatymo pataisos, nenumatančios teisės į valdišką mašiną.

    Mieliau renkasi pinigus

    Šiemet tarnybinių automobilių dalybos parlamente nė iš tolo nepriminė ankstesnių Seimo kadencijų metu dėl jų virdavusių aistrų. Valdžiai teikiama privilegija panoro pasinaudoti tik apie 30 parlamentarų iš 141.

    Tarnybinio automobilio atsisakiusiems parlamentarams kas mėnesį mokama apie 850 litų piniginė kompensacija. Kai kurie Seimo nariai išperkamosios nuomos būdu už šiuos pinigus nutarė įsigyti naujų automobilių.

    Kompensaciją Seimo nariai rinkosi nebenorėdami iš nuosavų prabangių automobilių persėsti į senas ir gerokai kuklesnes valdiškas mašinas.